Δημοσκόπηση GPO: «Ναι» σε συμφωνία με τους εταίρους

Δημοσκόπηση GPO: «Ναι» σε συμφωνία με τους εταίρους

Δημοσκόπηση GPO: «Ναι» σε συμφωνία με τους εταίρους

Υπέρ της συμφωνίας με τους εταίρους, κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος και υπέρ της παραμονής στη ζώνη του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του MEGA, ενώ στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%.
Περίπου οκτώ στους δέκα πολίτες επιθυμούν να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και όχι ρήξη.

Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος για να επικυρώσει ο λαός τη συμφωνία με τους δανειστές, στην περίπτωση που αυτή επιτευχθεί, ενώ επτά στους δέκα πολίτες λένε «όχι» σε εκλογές σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Μοιρασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με το αν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ενώ ποσοστό 75,6% θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να μείνει πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει οριακά αυξημένο ποσοστό από τα επίπεδα των εκλογών του Ιανουαρίου (όπου είχε λάβει 36,34%), ενώ το ποσοστό της ΝΔ, είναι μειωμένο κατά περίπου 6 μονάδες.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, η ΝΔ 22%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, το ΠΑΣΟΚ 4% και η Ένωση Κεντρώων 1,8%.
Η επιλογή «άλλο» συγκεντρώνει 3,2%, το λευκό/άκυρο επιλέγει το 1,2% των πολιτών, ενώ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν «δεν ξέρω/δεν απαντώ» ανέρχεται σε 8,8%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, 63,9% θετικές κρίσεις, καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 41% θετικές κρίσεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39% ,ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%.