Πανελλήνιες 2015: Έως 13 Μαΐου τα δελτία των εξεταζομένων για τις Πανελλαδικές

Πανελλήνιες 2015: Έως 13 Μαΐου τα δελτία των εξεταζομένων για τις Πανελλαδικές

Πανελλήνιες 2015: Έως 13 Μαΐου τα δελτία των εξεταζομένων για τις Πανελλαδικές

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να προμηθευτούν το «δελτίο εξεταζομένου» από την ερχόμενη εβδομάδα έως και τις 13 Μαΐου.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να παραλάβουν το δελτίο, καθώς χωρίς αυτό δεν μπορούν συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Το ίδιο ισχύει και για τους αποφοίτους προηγούμενων ετών, οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στις φετινές εξετάσεις. Στο δελτίο εξεταζομένου υπάρχει η ένδειξη του εξεταστικού κέντρου για τα 6 ή 7 πανελλαδικά μαθήματα και αφορά τόσο όσους διαγωνιστούν γραπτώς όσο και αυτούς που θα διαγωνισθούν προφορικώς.

Στην ένδειξη «Ειδικά Μαθήματα» θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα τυχόν ειδικά μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν στην αίτηση-δήλωση ότι επιθυμούν να εξεταστούν. Αφού εκτυπωθεί το δελτίο εξεταζομένου και διπλωθεί στα δύο (η εμπρός όψη τα στοιχεία και η πίσω όψη τις οδηγίες), αν υπάρχει η δυνατότητα, καλό είναι να πλαστικοποιηθεί και να χορηγηθεί στους υποψηφίους.

Ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους, που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, θα χρησιμεύουν τα δελτία εξεταζομένου, τα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να προμηθευτούν στις αρχές Μαΐου ή το αργότερο μέχρι τη λήξη μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους, δηλαδή μέχρι τις 13 Μαΐου 2015.

Στις ίδιες ημερομηνίες πρέπει να παραλάβουν το δελτίο τους και οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων. Η ένδειξη «Μαθήματα Ειδικότητας» εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του δελτίου, ενώ η ένδειξη «Ειδικά Μαθήματα», στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν, εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του δελτίου. Επίσης στη δεξιά πλευρά θα εμφανίζεται αυτόματα το σχολείο στο οποίο οι υποψήφιοι κατέθεσαν την αίτηση-δήλωσή τους. Στο δελτίο εξεταζομένου θα συμπληρωθούν χειρόγραφα οι ενδείξεις για τα εξεταστικά κέντρα.

Για τους υποψηφίους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικώς ή γραπτώς κατά περίπτωση, στη θέση εξεταστικό κέντρο θα αναγράφεται χειρόγραφα το βαθμολογικό ή το ειδικό εξεταστικό κέντρο στο οποίο εξετάζονται. Το δελτίο εξεταζομένου πρέπει να διανεμηθεί στους δικαιούχους μόλις οριστούν τα εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ ή το αργότερο μέχρι τη λήξη μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους.

ΠΗΓΗwww.newsbomb.gr
SHARE