Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του τμήματος Αγροτικής πολιτικής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του τμήματος Αγροτικής πολιτικής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Στην τελευταία συνεδρίασή της η συντονιστική επιτροπή του τμήματος αγροτικής πολιτικής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας ασχολήθηκε με τα παρακάτω άμεσα προβλήματα, που αφορούν την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτοδιατροφικού τομέα της οικονομίας.
• Τα κόκκινα δάνεια των αγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων.
• Την μείωση του κόστους που αφορά το πετρέλαιο, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα καλλιεργητικά εφόδια και τις ζωοτροφές.
• Την κάρτα πίστωσης εφοδίων με εγγύηση του κράτους για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
• Ζητήματα άρδευσης, αδειοδότησης γεωτρήσεων, ανεπάρκειας δικτύων καθώς και την επικείμενη σύσταση του νέου φορέα διαχείρισης υδάτων.
• Το χωροταξικό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και την ανακατανομή των βοσκοτόπων.
• Την ανεπάρκεια των καλύψεων του ΕΛΓΑ που αφορά το πράσινο σκουλήκι και τις πλημμύρες καθώς και την αναλογική εισφορά.
• Το θεσμικό πλαίσιο για τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς νέου τύπου, τις ομάδες παραγωγών και την κατεύθυνση σε νέα προϊόντα.
Στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω αποφασίστηκε να κληθεί σύντομα στην Καρδίτσα η ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σε ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα τοπικά και γενικά προβλήματα, αλλά και για να κοινοποιήσει τους άμεσους και μεσοπρόθεσμους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα.
Το τμήμα αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας μετά από ευρεία σύσκεψη εξέλεξε Συντονιστική Επιτροπή, που αποτελείται από τους:
Αναγνωστόπουλο Βάιο, Αρχοντή Κώστα, Καρακώστα Χρήστο, Κοτρώνη Κώστα, Κυρίτση Θωμά, Μακρή Γιώργο, Μάτα Χαράλαμπο, Μπούρα Θανάση και Τσαπραίλη Αχιλλέα. Αναπληρωματικά μέλη οι Καρακώστας Βαγγέλης και Φίλος Βάιος. Συντονιστής εκλέχτηκε ο Αναγνωστόπουλος Βάϊος και πολιτικός υπεύθυνος εκ μέρους της Ν.Ε. ο Σιωρόπουλος Δημήτρης.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

2/5/2015