Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση

Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

«ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ» αντήχησε το σύνθημα των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, των αυτοαπασχολούμενων της ΠΑΣΕΒΕ, των αγροτών της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, των νεολαίων του ΜΑΣ, των γυναικών του συλλόγου γυναικών της ΟΓΕ και εκατοντάδων Καρδιτσιωτών που συμμετείχαν στην μαζική απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Καρδίτσα.

Η  συγκέντρωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Βαγγέλη Μπούτα προέδρου της ΕΟΑΣΚ ο οποίος  αφού αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα της αγροτιάς που συνεχίζονται και εντείνονται και με τη νέα κυβέρνηση, τόνισε την μεγάλη σημασία της ενωτικής δράσης των αγροτών με τους εργαζόμενους.

Η Σοφία Κουλούρη από την ΠΑΣΕΒΕ μίλησε για τους μικρομαγαζάτορες της Καρδίτσας που κυριολεκτικά αφανίζονται και σημείωσε πως η συσπείρωση στην ΠΑΣΕΒΕ και η συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες μπορει να φέρει την πραγματική λύση. Στη συνέχεια χαιρέτισε η Κλεοπάτρα Ζούκα πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέλιος Σαριδάκης πρόεδρος των Ιδιωτικών υπαλλήλων,  μέλος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στην ομιλία του τόνισε ότι «οι πολιτικές της ΕΕ που τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και δημιούργησαν στρατιές ανέργων που εμπορευματιοποίησαν την όποια δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια υπήρχε, οι πολιτικές που οδηγούν τους αγρότες έξω από τα χωράφια, τους μικρεμπόρους στην καταστροφή, τις γυναίκες στο περιθώριο και τους νέους στην ξενιτιά και στα εξοντωτικά ωράρια, στην μερική απασχόληση και στην δουλειά χωρίς δικαιώματα , συνεχίζονται και γίνονται ακόμα πιο αντιλαϊκές και από τη νέα κυβέρνηση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην περιμένουν τίποτα, να μην τρέφουν ψευδαισθήσεις για λύσεις από τα πάνω, να παλέψουν με το ταξικό κίνημα συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, για να πάρουν  πίσω τις όποιες κατακτήσεις υπήρχαν κερδισμένες με αίμα και να ανοίξει ο δρόμος για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.»

Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της αντίστασης.

Πρωτομαγιά-ΠΑΜΕ (2)

Πρωτομαγιά-ΠΑΜΕ (3)

SHARE