Τα χρήματα της Περιφέρειας είναι για το λαό και τις ανάγκες του...

Τα χρήματα της Περιφέρειας είναι για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τα χρήματα της Περιφέρειας είναι για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας  για την απόφαση του σώματος να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας στην ΤτΕ. Διαβάστε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας και το κείμενο του ψηφίσματος:


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας της 30/4/2014 , όπου τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της ΠΝΠ  της κυβέρνησης για τη δέσμευση των αποθεματικών της Περιφέρειας, η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας κατέθεσε  πρόταση ψηφίσματος για απόφαση του σώματος να μη εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας στην ΤτΕ.

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από όλες της παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  με τα ίδια ουσιαστικά επιχειρήματα εκτός από την Αριστερή Παρέμβαση που το συνυπογράφει.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας το πιο αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (την πράξη νομοθετικού περιεχομένου), δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, των Περιφερειών και άλλων δημοσίων Οργανισμών.

Στόχος της είναι να ικανοποιήσει τους δανειστές, αποπληρώνοντας στο ακέραιο και στο διηνεκές όλες τις δόσεις του κρατικού χρέους, που δεν δημιούργησε ο λαός.

Αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί τα χρήματα που βάζει χέρι η κυβέρνηση για λογαριασμό των δανειστών, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων. Χρήματα που προορίζονται για τη θέρμανση και τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς, τις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει να μην μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές.

Τα χρήματα της Περιφέρειας είναι για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές.

Απαιτεί την απόσυρση της ΠΝΠ και την άμεση καταβολή όλων των χρωστούμενων ΚΑΠ σε Δήμους και περιφέρειες.

Παλεύει για έξοδο από την  Ευρωζώνη και  την ΕΕ για ανατροπή της καπιταλιστικής κυριαρχίας για μια νέα διεθνοποίηση του κόσμου της εργασίας ενάντια στον εθνικισμό  με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
  • ΑΣΤΕΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΜΑΣ

ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

  • ΣΤΑΘΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ

Διαπιστώνεται για άλλη ναι φορά η απόλυτη ταύτιση της παράταξης του κ Αγοραστού με τις λεγόμενες αντιπολιτευτικές δυνάμεις τόσο του ΣYΡΙΖΑ όσο του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και καταρρίπτεται τελείως ο τεχνητός διαχωρισμός των μνημονικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων