Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε χάος στην Ευρωζώνη

Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε χάος στην Ευρωζώνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ TELEGRAPH

Νεό δημοσίευμα για τους κινδύνουν που ενέχει ένα Grexit, δημοσιεύει τη βρετανική Telegraph η οποία τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει συνεχώς κινδυνολογικά σενάρια. «Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα οδηγούσε όλη την Ευρωζώνη στο χάος και θα προκαλούσε αμφιβολίες για όλο το οικοδόμημα της συμφωνία της Δύσης» προειδοποιεί μιλώντας στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος του IIF Χανγκ Τραν.

Σύμφωνα με τον ίδιο μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις ενισχύοντας την πόλωση μεταξύ του πυρήνα της ευρωζώνης και της περιφέρειας.
Δηλώνει αισιόδοξος ότι «θα βρεθεί χώρος για συμβιβασμό» και ότι θα υπάρξει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα αλλά προειδοποιεί ότι οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι πολύπλοκες και «δεν έχουν γίνει αντιληπτές μέχρι σήμερα».

Το μεγάλο ερώτημα κατά τον ίδιο είναι ότι σε περίπτωση που το ευρώ αποδειχθεί αναστρέψιμο είναι το «ποιος θα ακολουθήσει;».

«Θα δημιουργηθούν ερωτήματα για την ευθυγράμμιση της Ελλάδας με την ΕΕ και τη Δύση όσον αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής, πολιτικής ασφαλείας κτλ. και όλη η ουσία της συμφωνίας της Δύσης θα μπορούσε να τεθεί εν αμφιβόλω» προσθέτει.

ΠΗΓΗwww.imerisia.gr
SHARE