Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων συμμετείχε στην 4η εαρινή γιορτή

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων συμμετείχε στην 4η εαρινή γιορτή

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων συμμετείχε στην 4η εαρινή γιορτή

Για δεύτερη χρονιά συμμετείχε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων στην (4η) Εαρινή Γιορτή που διοργάνωσε την Κυριακή 3 Μαΐου η Οικόσφαιρα. Στο φιλόξενο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας οι μικροί επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να μετάσχουν σε ένα πρωτότυπο μουσικοθεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού και καθηγήτριας Αγγλικής γλώσσας Μυρσίνης Χαρκοπλιά, ενώ μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα που με πολύ μεράκι είχαν ετοιμάσει οι κυρίες: Λόλα Βολοτοπούλου, Βούλα Ρίζου, Φωτεινή Δίκαρου, Ευαγγελία Παραβαΐτση, Σάσα Θεοδωράκου, Λέλα Σταθοπούλου, Ελένη Παπάρα, Λέλα Δάλλα-Παπαυγούλη, Μαίρη Τράκα.
Η κ. Μυρσίνη Χαρκοπλιά, με βάση το «Χρυσαλιφούρφουρο» των Ν. Κυπουργού – Μ. Κριεζή, εισήγαγε τα παιδιά σε ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης των στίχων του γνωστού τραγουδιού της Λιλιπούπολης, μέσω του θεάτρου της μουσικής και της κίνησης.
Αρχικά τα παιδιά έπαιξαν με τους στίχους του τραγουδιού μέσα από λογοθεατρικό στα Ελληνικά και στα Αγγλικά -σε μετάφραση της ίδιας – ενώ στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση της παιδαγωγού δραματοποίησαν μουσικοκινητικά το τραγούδι χρησιμοποιώντας μικρά κρουστά, φωνή και κίνηση.
Στο β’ μέρος της εκδήλωσης τα παιδιά ζωγράφισαν θέματα της Άνοιξης εμπνευσμένα από μεγάλους ζωγράφους που είχε επιλέξει η νηπιαγωγός κ. Ειρήνη Καραδήμου.

xarkoplia2

SHARE