24η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος

24η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος

"Γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το αύριο της Οδοντιατρικής"

24η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος

Οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας με οικοδεσπότη φέτος τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας διοργανώνουν για 24η συνεχή χρονιά την Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδο.

Μία Σύνοδος πρωτοποριακή που κατάφερε να γίνει θεσμός και να καταξιωθεί στις συνειδήσεις των συναδέλφων τόσο των Θεσσαλών όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας. Η Σύνοδος θα διεξαχθεί το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαΐου στο ξενοδοχείο THESSALIKON GRAND.

Καταξιωμένοι καθηγητές από τις δύο οδοντιατρικές σχολές της χώρας θα έρθουν για να μας ενημερώσουν όσο καλύτερα γίνεται πάνω στα πολλά και διαφορετικά θέματα της Συνόδου. Επίσης, μια πλειάδα συναδέλφων, εξειδικευμένοι σε διάφορα αντικείμενα, από όλη την Ελλάδα, δήλωσαν να συμμετάσχουν στη Σύνοδο με ελεύθερες ανακοινώσεις.

Πολλές μεγάλες εμπορικές και φαρμακευτικές εταιρείες του οδοντιατρικού χώρου συμμετέχουν στη Σύνοδο με την έκθεση υλικών, εργαλείων, μηχανημάτων και προϊόντων στοματικής υγιεινής. Ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αγορά για τη υλικοτεχνική υποδομή ενός οδοντιατρείου.

Συνεπώς, οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν πιστεύουμε ότι θα καλύψουν την ανάγκη και υποχρέωση για ενημέρωση και δια βίου εκπαίδευση. Θα βρούμε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν καθημερινά στην άσκηση του επαγγέλματός μας.

Βέβαια, δεν πρέπει να υποτιμάμε τη σημασία της Συνόδου και στον τομέα της «κοινωνικότητας». Είναι μια καλή ευκαιρία για ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τριήμερο με παλιούς συμφοιτητές και συναδέλφους. Ταυτόχρονα το γεγονός ότι θα ταξιδέψουν τόσοι άνθρωποι για να επισκεφθούν την Καρδίτσα και θα γνωρίσουν κάποιες από τις όμορφες γωνιές της περιοχής μας, μόνο καλός οιωνός είναι στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρισκόμαστε. Όλα αυτά μας κάνουν να ελπίζουμε ότι η «Πανθεσσαλική» θα σημειώσει επιτυχία και θα συμβάλλει με τον τρόπο της στην προβολή και ανάδειξη του τόπου μας.

Σε αυτό το πνεύμα κινηθήκαμε κι εμείς και χρησιμοποιήσαμε φωτογραφία της ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ στο εξώφυλλο του προγράμματος. Η δε ομιλία στην επίσημη έναρξη της Συνόδου είναι «Λίμνη Πλαστήρα: Όραμα και πραγματικότητα» από τον κ. Σωκράτη Βασιλάκο, συνταξιούχο γεωπόνο.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τους χορηγούς μας, το Οινοποιείο Καραμήτρος, τους υπεύθυνους των ξενοδοχείων της πόλης για τη συνεργασία τους, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου THESSALIKON GRAND καθώς και όλους όσους μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση της Συνόδου.