Αρχίζει αύριο το 2ο INFLUENCE FESTIVAL της Καρδίτσας

Αρχίζει αύριο το 2ο INFLUENCE FESTIVAL της Καρδίτσας

Αρχίζει αύριο το 2ο INFLUENCE FESTIVAL της Καρδίτσας

Αρχίζει αύριο το 2ο INFLUENCE FESTIVAL της Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 9-10 Μαΐου στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς (ώρα έναρξης Σάββατο 11:00 π.μ.) και φιλοξενεί 200 καλλιτέχνες περίπου σε πέντε βασικές κατηγορίες: Art – Photography – Comic – Graphic Design – Video Art

Στο εγχείρημα αυτό συμμετέχουν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας Ψηφιακών Τεχνών όπου θα παρευρεθεί ομάδα καθηγητών και φοιτητών για την παρουσία έργων τους, η Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα παρευρεθεί αντίστοιχα ομάδα φοιτητών, αποφοίτων αλλά και αρκετά μέλη του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας  «Φλώροι Εικαστικοί».

Με την παρουσία τους θα τιμήσουν το φεστιβάλ ο καθηγητής φωτογραφίας κος Καρκατσέλης Βασίλης με την ομάδα φωτογράφων από το Κέντρο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν 6 σχολές χορού από Αθήνα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο  με παρουσία 100 χορευτών που θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο παρουσιάζοντας χορευτικά από την δεκατία του 1580 (Waltz) έως και 2000 (Commercial Jazz) ταξιδεύοντας μας βέβαια μέσα από Salsa, Tango, Rumba, Twist, Break Dance κ.α.

Για πρώτη φορά στη Καρδίτσα θα εμφανιστεί η  Σχολή Εναέριων Aκροβατικών και Χορού/School of Aerial Acrobatics and Dance της Αθήνας με την καθηγήτρια της σχολής Ευγενία Γκαλεράκη και ομάδα 8 ακροβατών. Θα παρευρεθούν Καλλιτέχνες του graffiti από την Γαλλία  για να δημιουργήσουν στο 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την  αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και έχει την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Influence 2

SHARE