Άρση των εντολών κατάσχεσης ζητά το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Άρση των εντολών κατάσχεσης ζητά το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Άρση των εντολών κατάσχεσης ζητά το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Με επιστολή προς τον Υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργο Σταθάκη, το Επιμελητήριο Καρδίτσας ζητά την άρση των εντολών κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων.

Δείτε το έγγραφο:

ΠΡΟΣ: 1. ΑΞΙΟΤΙΜΟ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
2. ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ
ΚΟΙΝ.: -κα & κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
– κα ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

 

Αξιότιμε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριό μας και εγώ προσωπικά έχουμε γίνει τον τελευταίο καιρό δέκτες παραπόνων σχετικά με κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς Εταιριών χρηματικών ποσών, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες έχουν προβεί σε ρύθμιση , εκμεταλλευόμενοι την πρόσφατη ευεργετική διάταξη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με στελέχη της ΔΟΥ , μας ενημέρωσαν ότι οι πράξεις αυτές αφορούν σε παλαιότερες των ρυθμίσεων εντολές κατάσχεσης ποσών, οι οποίες δεν άρθηκαν με την εισαγωγή των εταιριών στο καθεστώς των ρυθμίσεων. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι για να αρθεί η εντολή κατάσχεσης, θα πρέπει η Εταιρία-οφειλέτης να καταβάλλει το 25% του βασικού ρυθμιζόμενου ποσού.
Επειδή είναι σαφής η πρόθεση της Πολιτείας να διευκολύνει τους επιχειρηματίες-οφειλέτες να καταβάλλουν τα οφειλόμενα, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την συγκεκριμένη ρύθμιση και να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ στην άρση των εντολών των κατασχέσεων μετρητών από τραπεζικούς λογαριασμούς για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Σίγουροι για την άμεση ανταπόκρισή σας στο παραπάνω αίτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Με Εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
ΗΛΙΑΣ ΠΑΥΣ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

SHARE