Η καρδιά και το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ χτυπάει στον Παλαμά!

Η καρδιά και το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ χτυπάει στον Παλαμά!

Final Four Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων

Η καρδιά και το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ χτυπάει στον Παλαμά!

Η καρδιά του Ελληνικού βόλεϊ χτυπάει από αύριο Παρασκευή (8/5) και μέχρι την Κυριακή (10/5) στην περιοχή της Καρδίτσας και την πόλη του Παλαμά, όπου θα φιλοξενηθεί το Final Four του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων.

Αιγάλεω, Ηρακλής Κηφισιάς, Ελπίδα Αμπελοκήπων και Ε.Α. Λάρισας είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος σε μία πανδαισία βόλεϊ στην καρδιά της Ελλάδος.

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του Final Four στην περιοχή της Καρδίτσας, το απόγευμα της Πέμπτης (7/5) παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Παλαμά από τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής και τους προπονητές των ομάδων που έφτασαν στην τελική τετράδα του θεσμού.

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Προγραμματισμού και Διαφάνειας, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, Πολιτικής Προστασίας, Αθλητισμού και Αθλητικών Έργων κ. Ιάσωνας Τσιρώνης, ο πρόεδρος ΔΟΠΠΑΠΑΠ κ. Άρης Τσίρας, ο αντιπρόεδρος ΔΟΠΠΑΠΑΠ κ. Δημήτρης Τασιούλης, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Χρήστος Βογιατζής, η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ των Τιτάνων Παλαμά κ. Γεωργία Κολοβού, ο ένθερμος υποστηρικτής, φίλος του βόλεϊ και εκ των βασικών συντελεστών της διοργάνωσης, κ. Κωνσταντίνος Τσιαδήμος και οι προπονητές των ομάδων του Ηρακλή Κηφισιάς, κ. Στέφανος Πολύζος και κ. Έφη Μαρτσουκάκη, του Α.Ο. Αιγάλεω, κ. Αγγελική Αντωνιάδη και της Ε.Α. Λάρισας κ. Σωκράτης Παπαστεργίου.

Αρχικά, ο αντιδήμαρχος Παλαμά κ. Ιάσωνας Τσιρώνης, αφού πρώτα μεταβίβασε το ένθερμο καλωσόρισμα στις αποστολές των ομάδων από το δήμαρχο κ. Γιώργο Σακελλαρίου, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που φέτος διοργανώνεται το Final 4 του βόλεϊ Κορασίδων στον Παλαμά. Είμαστε με νέα δημοτική αρχή και όλοι μας θεωρούμε σημαντικό τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και στόχος μέσω αυτού του γεγονότος στην πόλη μας να βγάλει ο Δήμος μας εξωστρέφεια.

Σας μεταφέρω και το καλωσόρισμα του Δημάρχου μας κ. Σακελλαρίου (βρίσκεται στο συνέδριο της ΚΕΔΕ). Ο Δήμος Παλαμά που είναι ένας δήμος κατ’ εξοχήν αγροτικός με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να δώσει διέξοδο στην νεολαία της περιοχής μας. Υπάρχουν στον δήμο μας αξιόλογα σωματεία με σημαντική προσφορά και μεγάλες επιτυχίες. Στο μπάσκετ (Τιτάνες) στο ποδόσφαιρο τις δύο καλύτερες ομάδες του νομού μετά την Αναγέννηση (Ατρόμητος και ΑΟ Σελλάνων) και εδώ και δύο χρόνια η πόλη μας διαθέτει και ομάδα γυναικών βόλεϊ (Τιτάνες) με μέλλον ευοίωνο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ που επέλεξε την πόλη μας για το Final -4 τον κ. Βογιατζή μέλος του ΕΟΠΕ, την περιφέρεια για την προσπάθεια που καταβάλλει, τους ανθρώπους του βόλεϊ στον Παλαμά, τον Αντιπρόεδρο ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Τασιούλη, τον υπεύθυνο του βόλεϊ των Τιτάνων κ. Κολοβό, την προπονήτρια κ. Καπνιά, ακόμα τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Τσίρα, τον φίλο του βόλεϊ και του αθλητισμού γενικότερα της περιοχής μας κ. Κώστα Τσιαδήμο, τους αρχηγούς και όλους όσους προσπαθούν για να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή του βόλεϊ.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ και τους γιατρούς της πόλης μας που προσφέρθηκαν να καλύψουν ιατρικά τους αγώνες και τα ΜΜΕ  για την προβολή του αγώνα.

Όλες αυτές τις μέρες προσπαθήσαμε παρότι ο δήμος μας δεν διαθέτει μεγάλες εγκαταστάσεις, να κάνουμε αυτό το μικρό γήπεδο που διαθέτουμε, όμορφο και λειτουργικό. Όλα έγιναν χάρην του εθελοντισμού μερικών ανθρώπων. Είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε πριν λίγους μήνες στην πόλη μας την Εθνική ομάδα Κορασίδων και πιστεύω αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί στο μέλλον με καλύτερα αποτελέσματα αφού και εμείς θα είμαστε και πιο έτοιμοι.

Καλώ όλους τους φίλους του βόλεϊ και όχι μόνο να παρακολουθήσουν αυτό το τριήμερο τους αγώνες και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των αθλητριών. Θέλω να μείνετε στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι. Καλή διαμονή και καλή επιτυχία».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος ΔΟΠΠΑΠΑΠ κ. Άρης Τσίρας, ανέφερε: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη μικρή μας πόλη και να πω καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Εύχομαι στις αθλήτριες να μην έχουν τραυματισμούς και να αγωνιστούν με προτεραιότητα το ευ αγωνίζεσθαι διότι η ηλικία των αθλητριών είναι μικρή και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία. Καλή επιτυχία».

Ακολούθως, το λόγο πήρε το μέλος Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ., της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και υπεύθυνος της Εθνικής Παίδων, κ. Χρήστος Βογιατζής: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης το Δήμο Παλαμά για την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης. Η ανάληψη αυτή, προήλθε από την προετοιμασία της Εθνικής Κορασίδων τα Χριστούγεννα στην περιοχή μας, όταν οι άνθρωποι του Δήμου Παλαμά ήταν και τότε δίπλα μας, μας βοηθήσανε και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διοργανωθεί εδώ το φάιναλ-φορ. Αυτές τις ημέρες δουλέψαμε πάρα πολύ με όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή και όσους συνετέλεσαν στο να τακτοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση της διοργάνωσης, αφού όλα όσα ζήτησα, πραγματοποιήθηκαν στο έπακρον. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα κυλήσει πολύ καλά, θα έχει επιτυχία και θα παιχτεί πολύ καλό βόλεϊ από τις ομάδες, αλλά συγχρόνως και ο κόσμος, κυρίως τα παιδιά, πιστεύω ότι θα προσέλθουν και θα δουν μία διοργάνωση από κοντά που δεν έχει ζήσει στο παρελθόν η περιοχή μας. Εύχομαι στις αποστολές των ομάδων καλή διαμονή. Θέλω να ξέρετε ότι οι άνθρωποι του νομού Καρδίτσας είναι πάρα πολύ φιλόξενοι άνθρωποι. Θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας και σε ανοιχτή επικοινωνία για όποια πληροφορία και βοήθεια θέλετε. Εύχομαι οι νεαρές αθλήτριες, που πάντα προσφέρουν χαρά στον κόσμο, να προσφέρουν και όμορφα παιχνίδια και οι καλύτερες να στεφθούν πρωταθλήτριες και να έχουν μία ανάλογη συνέχεια».

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους προπονητές των ομάδων. Ο τεχνικός του Ηρακλή Κηφισιάς κ. Στέφανος Πολύζος δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ και τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ μετά από έναν μαραθώνιο που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη με πάρα πολλά παιχνίδια. Η διοργάνωση αυτή πάντα είχε επιτυχία και πάντα είχε ωραία και συναρπαστικά παιχνίδια. Όσον αφορά τη δική μου ομάδα, τα τελευταία δύο χρόνια φτάνουμε στα τελικά, παίρνουμε τη δεύτερη θέση και θα προσπαθήσουμε φέτος να κάνουμε κάτι καλύτερο. Όσον αφορά τη φιλοξενία, εγώ βλέπω μία πολύ καλή φιλοξενία και οργάνωση από όσα είδαμε μέχρι τώρα και σας δίνω συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας διότι είσαστε συνεχώς κοντά μας. Επίσης, εύχομαι στην ομάδα βόλεϊ των Τιτάνων να οργανώσει έτσι τα τμήματά του ώστε σιγά-σιγά και με υπομονή σε λίγα χρόνια να φτάσουν οι ομάδες όσο υψηλότερα γίνεται».

Κατόπιν, η Β’ προπονήτρια του Ηρακλή, κ. Έφη Μαρτσουκάκη υπογράμμισε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ για τη φιλοξενία. Είναι πολύ καλό που σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας αποφασίζει μία μικρή πόλη να αναλάβει μία διοργάνωση και εύχομαι καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες. Τα παιχνίδια θα είναι σε υψηλό επίπεδο και εύχομαι πάνω απ’όλα υγεία στους αθλητές. Από εκεί και πέρα, για την ομάδα μου μπορώ να πω ότι έχουμε δουλέψει πολύ για όλη τη χρονιά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά της περιοχής να έρθουν στο γήπεδο, να παρακολουθήσουν και να αγαπήσουν αυτό το άθλημα, βλέποντας βόλεϊ από παιδιά της ηλικίας τους στο υψηλότερο επίπεδο. Διότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις παιδιά που είναι κοντά στην ηλικία των θεατών, να αγωνίζονται και να βλέπουν πόσο καλά παίζουν σε σχέση με τους εαυτούς τους».

Η προπονήτρια του Α.Ο. Αιγάλεω, ομάδας που συμμετέχει για πρώτη φορά στο Final Four, κ. Αγγελική Αντωνιάδου είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη φιλοξενία σας. Ζήσαμε όμορφες καταστάσεις στα προημιτελικά και φαίνεται ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Ευχαριστούμε πολύ για όσα προσφέρετε και για τη διάθεση που δείχνετε και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα το εκλάβουν και τα παιδιά. Δυστυχώς, αυτά αντιλαμβάνονται περισσότερα από εμάς και μπορεί εμείς να μπορούμε να τα κρύψουμε, αλλά εκείνα αντιλαμβάνονται τα πάντα και θα ευχαριστηθούν τη διοργάνωση με την ψυχή τους. Όσο για την ομάδα μου, εμείς πρώτη φορά στην ιστορία μας φτάνουμε στο φάιναλ-φορ. Τα τελευταία δύο χρόνια φτάνουμε στα προημιτελικά και φέτος κάναμε την υπέρβαση και προχωρήσαμε στην τελική τετράδα. Εδώ που ήρθαμε, θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο και ευχόμαστε υγεία σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στους αγώνες, διότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να προσφέρουμε θέαμα για όσους έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και κυρίως για τα μικρά παιδιά».

Τέλος, ο τεχνικός της Ε.Α. Λάρισας κ. Σωκράτης Παπαστεργίου σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ το δήμαρχο Παλαμά και κατ’επέκταση το Δήμο για την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και τις ομάδες που φτάσανε ως εδώ γιατί πρόκειται πραγματικά για τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος σε αυτή την ηλικία. Το πρωτάθλημα Κορασίδων είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρωτάθλημα, καθώς ξεκινούν πάνω από 1000 ομάδες σε όλη την Ελλάδα για να φτάσουμε στις τελικές τέσσερις και πιστεύω ότι θα γίνουν πάρα πολύ καλοί αγώνες και πιστεύω ότι θα έχει πάρα πολύ κόσμο διότι η Θεσσαλία αγαπάει το βόλεϊ και θα το διαπιστώσετε στους αγώνες. Όσο για την ομάδα μας, έχουμε μεγάλη παράδοση και ιστορία στο γυναικείο βόλεϊ με πάρα πολλές διακρίσεις στα αναπτυξιακά αθλήματα και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στην ιστορία της ομάδας μας σε αυτούς τους αγώνες. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Χρήστο Βογιατζή, ο οποίος είναι η ψυχή αυτής της διοργάνωσης και αυτός που προσπάθησε και έφερε τη διοργάνωση στην περιοχή μας».

Final Four Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων (1)

Final Four Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων (3)