Πρεμιέρα για το 2ο Influence Festival στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας

Πρεμιέρα για το 2ο Influence Festival στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας


Η πόλη της Καρδίτσας «αφήνεται στο χρόνο» και υποδέχεται στις 9-10 Μαΐου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Τέχνης και Έκφρασης, Influence Festival. Η Δημοτική «Αγορά» της πόλης, ένα από τα μνημεία της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, θα φιλοξενήσει έργα από ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης και διαχρονικής έκφρασης. Νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ανήκουν στο χώρο των Video Art, Photography, Comics, Animation, Graphic &Web Design, Music, Painting, Sculpture, Installation Art, Street Art, Performance αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο δημιουργικό χώρο, καλούνται να απαντήσουν στο φετινό θέμα του Φεστιβάλ και να πατήσουν το «Χρονοδιακόπτη».

Το 2ο Influence Festival, σκοπεύει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ταξιδέψει στο χρόνο, στη στιγμή ή την αιωνιότητα, να γεμίσει την Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας με τέχνη και δημιουργία. Μια σειρά από events όπως aerial skills, action painting-graffiti, live θα λάβουν χώρα, αρχής γενομένης από το πρωί του Σαββάτου, ενώ η επίσημη έναρξη του Φεστιβαλ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Χωρίς εσάς δε θα υπήρχαμε πέρυσι, χωρίς το πέρυσι δε θα ήμασταν εδώ φέτος. Γι’ αυτό η παρουσία κοινού και καλλιτεχνών είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και χρήσιμη για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, να δώσουμε μια απάντηση στα κελεύσματα των καιρών, να εμπνευστούμε, να συνδιαλαγούμε με την Τέχνη και πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα διακίνησης ιδεών. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη .

Το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας .

Μην ξεχνάτε,

Let time be the Influence!!!


 

Πρόγραμμα Influence Festival.

Σάββατο 09/05/2015

10:00 Έναρξη Influence Festival Ο Ποδηλατικός & Ορειβατικός σύλλογος Καρδίτσας

12:00  Παρουσίαση project «Αριστοτέλους» – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Καλών τεχνών Φλώρινας. Με συντονιστή το Χάρη Kοντοσφύρη ομάδα σπουδαστών θα μας παρουσίασει το Project “Αριστοτέλους” για την ημέρα του περιβάλλοντος. Μια εφήμερη εγκατάσταση στο χώρο της Αγοράς ,ένα ομαδο-συνεργατικό έργο, σε ένα ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή-συνδρομή 20 εως 30 καλλιτεχνών. Μικρογλυπτά καραμέλας, απροστάτευτα και ευμετάβλητα κινούνται προς μια διαφορετική, αναπόφευκτη φθορά.

13:00 ψηφιακή διαδραστική εγκατάσταση Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Καλών τεχνών Φλώρινας. Μια κάμερα θα καταγράφει την επιφάνεια στην οποία προβάλει ο προτζέκτορας, με συνέπεια να επαναπροβάλλεται η ίδια εικόνα άπειρες φορές,οι θεατές που θα περνουν θα καταγράφονται και μετα απο μια επεξεργασια και με διαφορά χρονου θα επαναπροβάλλονται και αυτοί. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται το «εφέ» των απείρων καθρεπτισμών αλλα τα »είδωλα» διαφέρουν λόγω της καθυστέρησης, η απεικόνηση των θεατών αποκτά άλλη διάσταση, ως αποτέλεσμα να «παγιδεύονται» μέσα στο χρόνο.

16:00 – 17:00 Action Painting: Έχει δώσει χρώμα στους δρόμους σχεδόν όλης της Ελλάδας. Μία δημιουργία του προβλήθηκε από το διεθνές πρακτορείο Reuters το 2012. Το όνομά του, ή μάλλον το ψευδώνυμό του, έχει γίνει γνωστό ανά την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μιλάμε για τον Κώστα Λούζη, ή αλλιώς «Σκιτσοφρενή».Θα μας διδάξει live την τέχνη του graffiti και του action painting μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου όπως οι Jola, Blaqk, Epsilon, Boohaha, Don Fortys, iloe, Lapin, Madddog, Gospel, Esaw κ.α.

17:00 – 17:30 performance dance: 5 σχολές χορού από Καρδίτσα, Αθήνα, Βόλο, με πάνω από 60 χορευτές θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο παρουσιάζοντας χορευτικά από την δεκαετία του 1580 (Waltz) έως και 2000 (Commercial Jazz) ταξιδεύοντας μας βέβαια μέσα από Salsa, Tango, Rumba, Twist, Break Dance κ.α.

18:00 -19:00 Χοροθέατρο Dance Performance που θα γίνει από τα μέλη του εργαστηρίου της επαγγελματικής ομάδας χοροθεάτρου *OFF ART*, από την πόλη της Λάρισας. Mια μίξη επαγγελματιών με ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς. Δημιουργεί και παρουσιάζει παραστάσεις για ιδιαίτερους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

19:00-19:30 – Θέατρο Το Θέατρο «ΟΨΕΙΣ» και τα μέλη του Δημιουργικού Εργαστηρίου παρουσιάζουν μια «Perfomance» Σωματικού Θεάτρου εμπνευσμένη απο την ατιτλοφόρητη ποιητική σύνθεση του Τάσου Λειβαδίτη, στην οποία παίρνουν μέρος συγχρονα πρόσωπα, ζωντανεύοντας τα χορικά ενός επαναστατικού έργου, που προβάρει ένας θίασος ηθοποιών. Σκηνοθεσία: Παύλος Βησσαρίου- Βασιλική Μακρή.

19:30- 20:30: Aerial skills «Δέκα πάνω» χορευτές/ ακροβάτες που ασχολούνται με τον εναέριο ακροβατικό χορό, aerial skills. Δέκα ακροβάτες μαζί με την υπεύθυνη χορογραφίας & συντονισμού Ευγενία Γκαλεράκη δρουν, αλληλεπιδρούν και συνυπάρχουν στο έδαφος και τον αέρα.

 Έναρξη Live DJ Set

19:30 – 20:30 Funkonami  ο Funkonami Μουσικός παραγωγός, DJ, Turntablist! με κυκλοφορίες στις:Dusted Wax Kingdom, Sinoptic Music, Nuages Records, Synesthesia Records. Θα μας ταξιδέψει στο κόσμο του Jazz, Psychedelic, Funk, Instrumental Hip-Hop.


 

Influence 2

SHARE