Σχόλιο του Τ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ με αφορμή την εκδήλωση για την διάδοση...

Σχόλιο του Τ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ με αφορμή την εκδήλωση για την διάδοση των ναρκωτικών στο Σύνταγμα

Σχόλιο του Τ.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ με αφορμή την εκδήλωση για την διάδοση των ναρκωτικών στο Σύνταγμα

«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς
Το κούτελο στο χώμα
Χασίσι αν θες μετά χαράς
Αλλ’ όχι ελευτερία!»

Κώστας Βάρναλης

Η εκδήλωση για τη διάδοση των ναρκωτικών που διοργανώνεται το Σάββατο 9 Μάη με συνδιοργανωτές την κυβερνητική νεολαία και τον τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρόκληση.
Είναι χυδαίο και ύπουλο οι διοργανωτές να συνδέουν τη γιορτή μαστούρας με την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, που γιορτάζεται στις 9 Μάη, να λερώνουν με σάπιες ιδέες αυτή την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της πάλης των λαών.
Η Τομεακή Οργάνωση Καρδίτσας της ΚΝΕ απευθύνεται στα νέα παιδιά που ζουν στην πόλη και στην ύπαιθρο του νομού μας και του λέει να σκεφτούν:
Την ίδια ώρα που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα εμάς των νέων στη μόρφωση, τη δουλειά, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό οι διοργανωτές της εκδήλωσης “βαφτίζουν” δικαίωμα τη μαστούρα.
Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή.
Η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών δεν είναι η απάντηση στην πολιτική της καταστολής. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η καταστολή στέλνει το χρήστη στη φυλακή και η αποποινικοποίηση κρατάει το χρήστη στη σκλαβιά της χρήσης και της εξάρτησης. Ούτε η μία, ούτε η άλλη αντιμετωπίζουν τις αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση και την εξάρτηση και δεν εξασφαλίζουν ολοκληρωμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης – θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.
Η “απελευθέρωση” των ναρκωτικών είναι η χαρά όσων θέλουν τη νεολαία κοιμισμένη, χαμένη στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και όχι πρωταγωνιστή στον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια, σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία.
Η ΚΝΕ και στην Καρδίτσα παλεύουμε για μία κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελευθέρα τα ναρκωτικά.

SHARE