Εκδήλωση αφιερωμένη στην αντιφασιστική νίκη των λαών 9 Μάη

Εκδήλωση αφιερωμένη στην αντιφασιστική νίκη των λαών 9 Μάη

ΟΙ ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ-ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην αντιφασιστική νίκη  των λαών 9 Μάη

Τομεακές Επιτροπές Καρδίτσας του ΚΚΕ, η ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμώντας τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη του 1945, οργάνωσαν πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή 8 Μάη στις 8 μμ στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ)
Την εκδήλωση άνοιξε ο Σωτήρης Στουρνάρας που αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την επέτειο των 70 χρόνων από την 9 Μάη μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών.

ΤΕ ΠΟΛΗΣ ΚΚΕ-ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ-ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 9 ΜΑΗ 003
Ο Βασίλης Φυτσιλής πρόεδρος τουπαραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την σημασία της μέρας αυτής για τους λαούς όλου του κόσμου και την προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραχάραξης της ιστορίας.
Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Ξυδιάς μέλος του ΤΓ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και τις αιτίες που τα γέννησαν και οδήγησαν στον Β παγκόσμιο πόλεμο. Αναφέρθηκε ακόμα στις σύγχρονες συνθήκες που ο φασισμός δείχνει πάλι τα δόντια του. Τόνισε την μεγάλη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην αντιφασιστική νίκη αλλά και την προσφορά του ΚΚΕ που ηγήθηκε της μνημειώδους αντίστασης του ελληνικού λαού.
Ακολούθησε προβολή βίντεο αφιερωμένο στην επέτειο.

SHARE