Πέντε χρόνια στην ουρά για σύνταξη και εφάπαξ

Πέντε χρόνια στην ουρά για σύνταξη και εφάπαξ

Ξεπερνούν τις 250.000 οι αιτήσεις που εκκρεμούν για κύριες, επικουρικές και εφάπαξ!

Μέσον για να βγάλει κανείς σύνταξη απαιτείται πλέον σε όλα σχεδόν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η λίστα των εν αναμονή ασφαλισμένων που κάνουν αίτηση περιμένοντας να πληρωθούν μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πάνω από 250.000 αποφάσεις για κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ!

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στις επικουρικές συντάξεις και αυτό εξαιτίας της πολυπλοκότητας της νομοθεσίας που εφαρμόζει το ΕΤΕΑ, υπολογίζοντας μέρες ασφάλισης και ποσά σύνταξης για 17 επιμέρους επικουρικούς φορείς, αλλά και της έλλειψης ρευστότητας, μια που η κύρια προτεραιότητα είναι να πληρώνονται οι συντάξεις κάθε μήνα, αλλά -όπως είδαμε- και οι δόσεις στο ΔΝΤ!

Για όλες τις άλλες υποχρεώσεις ισχύει το «δεν πληρώνω» αφού η κυβέρνηση έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών.

Οσοι κάνουν τώρα τις αιτήσεις τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι… αν δεν έχουν μέσον, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να βγουν οι 250.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις και μετά να πάρουν σειρά οι δικές τους υποθέσεις!
Το πόσο οξύ είναι το πρόβλημα φαίνεται από τα νεότερα στοιχεία που εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

Για περισσότερα πατήστε εδώ

ΠΗΓΗwww.e-typos.com
SHARE