Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τη μεταγωγή κρατουμένων των...

Σοβαρό επεισόδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τη μεταγωγή κρατουμένων των «Πυρήνων»

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε ενώ συνεδρίαζε η δίκη της Χρυσής Αυγής και περνούσαν έξω από τον διάδρομο κρατούμενοι των «Πυρήνων».

Κάποιοι από αυτούς που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, εξφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «Φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσει, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να φωνάζουν: «Ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».

Υπενθυμίζεται ότι δικηγόροι που παρίστανται στη δίκη της Χρυσής Αυγής είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τη διακοπή της δίκης για σήμερα, ημέρα κατά την οποία στη διπλανή αίθουσα, δικάζεται υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Την ίδια ώρα, περίπου 50 άτομα που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί», ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η αστυνομία έχει λάβει και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών, ενώ αυτή τη φορά, εν αντιθέσει με τις άλλες, δεν έχει κλείσει η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη, και έτσι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα.