Τηγανίτες: Ένα εύκολο γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Τηγανίτες: Ένα εύκολο γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Τηγανίτες: Ένα εύκολο γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Ένα εύκολο γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Οι γνωστές σε όλους τηγανίτες ή pancakes.
Ιδανικές για το πρόγευμα του Σαββατοκύριακου.

Υλικά:

  1.  2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  3. 3-4 κ. σούπας ζάχαρη
  4. 3-4 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  5. 2 αυγά
  6. Γάλα (με το μάτι μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός, περίπου ½ του λίτρου)
  7. Λίγο αλάτι
  8. Βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη και το αλάτι.

Ρίχνεται το μισό και παραπάνω γάλα μέσα στο μπολ και ανακατεύεται με ένα σύρμα. Αν δείτε ότι κολλάνε τα υλικά πάνω στο σύρμα ρίξτε λίγο ακόμη γάλα.

Σ’ ένα πιάτο χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνεται στο μπολ με τον χυλό.

Τέλος προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεται καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνεται και το υπόλοιπο γάλα, αν χρειάζεται.

(Προσοχή στο γάλα… Βάζετε τόσο ώστε να μην «νερουλιάσει» ο χυλός….)

Σε μέτρια φωτιά (περίπου στο 5-6) βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το «καθαρίζεται» με μία χαρτοπετσέτα που έχει βούτυρο πάνω.

Μόλις κάψει το τηγάνι με μία κουτάλα βάζετε τα 2/3 της κουτάλας από το μίγμα.

(Προσέχετε να πάει το μίγμα παντού σηκώνοντας το τηγάνι και κάνοντας απαλούς κύκλους για να καλύψει όλο τον πάτο.)

Ψήνεται για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι η κάτω πλευρά της τηγανίτας να ροδίσει.

Την γυρνάτε με μία σπάτουλα και απ’ την άλλη πλευρά.

Μόλις οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες (φροντίζουμε να τις κρατήσουμε ζεστές..!!!) τις σερβίρουμε με μέλι, μαρμελάδα, σιρόπι σοκολάτας  ή και με μερέντα που εγώ προτιμώ….

Καλή μας όρεξη!!!

Tina Bk.

SHARE