Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κομοτηνή

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κομοτηνή

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κομοτηνή

Στην κατάμεστη αίθουσα «Κύτταρο» στην Κομοτηνή μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι σήμερα λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει, που αναζητούν ένα αποκούμπι απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν.

Εμείς απαντάμε ότι μπορούν να το βρουν αυτό μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στη Λαϊκή Συμμαχία και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για μια άλλη εξουσία.

Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση μόνος του, κλεισμένος στον εαυτό του, με την ελπίδα ίσως ότι κάποιος «σωτήρας» θα δώσει λύση στα προβλήματα ή έστω μια ανακούφιση.

Δεν υπάρχουν σωτήρες για το λαό στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που θέλουν να διαχειριστούν το σύστημα και την κρίση του. Ποτέ δεν υπήρχαν. Αλλού βρίσκεται η σωτηρία για τον ίδιο και τα παιδιά του.

Βρίσκεται στη δική μας πάλη για να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, βρίσκεται στη Λαϊκή Συμμαχία, στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Μια συμμαχία ριζωμένη στους χώρους δουλειάς και κλάδους, στους τόπους μόρφωσης και κατοικίας, στις πόλεις, στα χωριά.

Μια συμμαχία που θα έχει οδηγό και στόχο να ανακόψει τον κατήφορο για το λαό, αλλά και να ανατρέψει εκείνους τους παράγοντες που έσπρωξαν και σπρώχνουν το λαό στον κατήφορο. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που υπερασπίζονται τον ίδιο καταστροφικό για το λαό δρόμο ανάπτυξης.

Μια συμμαχία που θα παλεύει για την εργατική – λαϊκή εξουσία. Μέσα στις γραμμές της Συμμαχίας ο λαός μπορεί να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα και τις αγωνίες του. Μπορεί να βρει αποκούμπι, να αποκτήσει αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο, αλλά πάνω από όλα πίστη στη δύναμή του.

Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης έγιναν «πράσινο φως» σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά. Νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή της λαϊκής οικογένειας που συνεχίζει να ακριβοπληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών της, την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

Ανάλογα είναι τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Μόλις πριν από ένα μήνα καταθέσαμε Ερώτηση προς τον υπουργό και την κυβέρνηση. Οι συνθήκες δουλειάς έχουν γίνει εξαντλητικές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Λείπει προσωπικό, δεν παίρνουν ρεπό, άδειες.

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Άμεσα χρειάζεται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗwww.902.gr
SHARE