Κ.Ο. Καρδίτσας ΚΚΕ: Περί Κόκκινων Γραμμών

Κ.Ο. Καρδίτσας ΚΚΕ: Περί Κόκκινων Γραμμών

Οι «κόκκινες» γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλούνται καθημερινά και μάλιστα η προπαγανδιστική τους μηχανή θέλει να τις παρουσιάσει ότι είναι και του λαού, έγιναν «πράσινο φως» σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά.

Ας δούμε όμως βάζοντας μερικά ερωτήματα τι σημαίνουν για το λαό, για τον καθένα μας  αυτές οι περίφημες κόκκινες γραμμές και πως μεταφράζονται στην ζωή μας.

  1. Πόσο κόκκινη γραμμή μπορεί να είναι η αποδοχή των κανόνων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ του ΝΑΤΟ και του ΟΟΣΑ για τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες της Καρδίτσας;
  2. Πόσο κατακόκκινη είναι η πραγματικότητα που λέει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ισχυριζόταν ότι τα μνημόνια τελείωσαν, διαβαίνει τη περιβόητη «γέφυρα» με τους 400 μνημονιακούς νόμους να παραμένουν σε ισχύ, με επικοινωνιακές φωνασκίες ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα(!) αλλά και χωρίς κουβέντα για την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, τα τελευταία χρόνια;
  3. Πόσο βαθύ κόκκινο έχει το χρέος, για το οποίο δεν ευθύνεται ο ελληνικός λαός αλλά θα το πληρώνει «στο διηνεκές».
  4. Τι απόχρωση του κόκκινου έχει ο ΕΝΦΙΑ που θα τον καταργούσε με το πρώτο νομοσχέδιο που θα έφερνε στη Βουλή και παραπλάνησε τους ψηφοφόρους, αλλά παραμένει και το 2015 και βλέπουμε!
  5. Πόσο κατακόκκινη μπορεί να είναι η φοροεπιδρομή και τα αβάσταχτα χαράτσια, που επιβλήθηκαν σε βάρος του λαού από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις και νομιμοποιεί (με το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές), πλήρως η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Θα πρέπει να θυμίσουμε στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στους  βουλευτές του που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τα φιλολαϊκά κατορθώματα της κυβέρνησης τους και καλό είναι να θυμηθούμε όλοι, τι σημαίνει η φοροεπιδρομή τους για τους αγρότες μας αφού ζούμε σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή:

Με νόμο που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι αγρότες φορολογούνται για πρώτη φορά με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ του καθαρού αγροτικού εισοδήματος.

Φέτος, καλούνται να πληρώσουν ένα επιπλέον 55% στο φόρο, ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος (σύνολο 20,15%), ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις.

Δεν έχουν κανένα αφορολόγητο ποσό, ούτε έκπτωση φόρου και ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης (κύρια κατοικία, ΙΧ αυτοκίνητο κλπ.) με τα οποία προσδιορίζεται φορολογητέο εισόδημα, ακόμη κι όταν έχουν ζημιές.

     6.  Κόκκινη γραμμή είναι και η ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει στους νέους και τις γυναίκες στην Καρδίτσα, ενώ στους μεγαλύτερους η ανεργία έχει αγγίξει τεράστια ποσοστά, τα μαγαζιά μας που κλείνουν, οι συνταξιούχοι που βολοδέρνουν στην φτώχεια τους;

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλά ερωτήματα με πρόσημο  κόκκινες γραμμές. Για να μην κουραζόμαστε με πολλά λόγια υπάρχει η καθημερινότητα μας που λέει:

Και κανένα νέο μέτρο να μην πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κατάσταση είναι ήδη ασφυκτική, τραγική για τη λαϊκή οικογένεια, που δίνει μάχη να ζήσει και δω στην Καρδίτσα. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ πλένει της κατακόκκινες γραμμές του μέσα στην ΕΕ που μας έφτασε εδώ που είμαστε, καμιά ανάσα δεν θα πάρουμε.

Η ΚΟ Καρδίτσας ξεκαθαρίζει ότι ανάσα για τη λαϊκή οικογένεια της περιοχής μας μπορεί να δώσει μόνο η ανάκτηση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης, να πάρει πίσω δηλαδή όλα όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι το 13ο και 14ο μισθό, οι συνταξιούχοι τη 13η και 14η σύνταξη.

Την ανάγκη αυτή, της ανάκτησης των απωλειών, υπηρετεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κόμμα μας για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, η πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, αλλά και σειρά τροπολογίες που καταθέσαμε στα διάφορα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Προτάσεις νόμου που ακόμα περιμένουμε να φέρει η κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή.

Απευθυνόμαστε στους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες και τους καλούμε να ορθώσουν ξανά σήμερα, τώρα, το ανάστημά τους.  Για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να σπάσει το κλίμα αναμονής, να ανέβει η μαχητικότητα και απαιτητικότητα, να ενισχυθούν οι εστίες αντίστασης κατά κλάδο, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, λαϊκή γειτονιά, Να δράσουμε όλοι μαζί, σε μια μεγάλη Κοινωνική – Λαϊκή Συμμαχία, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών μας.

SHARE