Αύριο η πρεμιέρα των πανελλαδικών, με Νεοελληνική Γλώσσα

  Αύριο η πρεμιέρα των πανελλαδικών, με Νεοελληνική Γλώσσα

  Αύριο η πρεμιέρα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους να εξετάζονται στο μάθημα γενικής παιδείας της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται.

  Πανέτοιμος τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

  Καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους εύχεται το Υπουργείο στους υποψηφίους, υπενθυμίζοντάς τους πως οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται».

  Φέτος, οι περίπου 100 χιλιάδες υποψήφιοι (101.508) θα διεκδικήσουν 68.345 θέσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας. Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των εισακτέων φέτος μειώθηκε κατά 1.960.

  Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ της Ομάδας Α” οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 19 Μαΐου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.Η Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

  Την Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα και το μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές ανά επιστημονικό πεδίο, το οποίο καλούνται να μελετήσουν οι υποψήφιοι για να καταθέσουν τις σχολές προτίμησής τους μετά τις 15 Ιουνίου, αφού αποκτήσουν πρώτα το απαραίτητο password, καθώς και φέτος η υποβολή του θα γίνει ηλεκτρονικά.

  ΠΗΓΗwww.avgi.gr
  SHARE