Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο

Εορτάζεται σήμερα 18 Μαΐου η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία και τιμώμενο μουσείο το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίουστην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από προβολή ταινίας σχετικής με το Γκάζι, περιήγηση στους χώρους του Μουσείου και συναυλία.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε από το 1977, από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Τα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας «βάζουν τα καλά τους» και υποδέχονται τους επισκέπτες τους με μια σειρά ξεχωριστών δράσεων, όπως συναυλίες, προβολές ταινιών, θεατρικά δρώμενα, ξεναγήσεις, ομιλίες, εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, πολλές από τις οποίες συνεχίζονται ως τις αρχές του Ιουνίου.

Για το έτος 2015, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επέλεξε για τον εορτασμό το θέμα: «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία». Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μία κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτή τη διαδικασία τα Μουσεία πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο καθώς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μία κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

ΠΗΓΗnerit.gr
SHARE