Ανάβαση στην Καράβα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας

  Ανάβαση στην Καράβα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας

  Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μάη, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), πραγματοποίησε ακόμα μια εξόρμηση για το 2015 με προορισμό την ψηλότερη κορυφή του νομού Καρδίτσας την Καράβα (2184μ) σε συνδυασμό με εθελοντική εργασία σηματοδότησης του μονοπατιού.

  ΚΑΡΑΒΑ_1
  Η δραστηριότητα εξελίχτηκε με δυο ομάδες. Η πρώτη ομάδα από έξι μέλη του συλλόγου και τρία μικρά παιδιά 7 και 8 χρόνων, η οποία σήκωσε και το βάρος της εθελοντικής εργασίας, ξεκίνησε από το Σάββατο, έφτασε στο διάσελο του Αγίου Νικολάου (1500μ) στο Βλάσι και ξεκίνησε εργασίας καθαρισμού του μονοπατιού μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από οξιές, παρακάμπτοντας εντελώς τον άχαρο χωματόδρομο, και στην συνέχεια αρχίζει την σηματοδότηση του μονοπατιού, στο δασωμένο με μεταλλικά σήματα με τον κωδικό αριθμό του μονοπατιού (Α1).

  P1130727
  Αργά το απόγευμα άρχισε το ψάξιμο για κατάλληλο μέρος για διανυκτέρευση, μιας και φυσούσε αρκετός αέρας και ξεκίνησε το στήσιμο της κατασκήνωσης σε όμορφο λιβαδερό μέρος χωρίς πολύ αέρα και με θέα απεριόριστη. Ακλούθησε φυσικά ψήσιμο, καλό κρασί, πολύ κουβέντα κάτω από χιλιάδες αστέρια, μέχρι αργά το βράδυ που μπήκαμε στις σκηνές μας.

  P1130737
  Το επόμενο πρωί αρχίζει η ανάβαση και ξεκινά πάλι η διαδικασία της σηματοδότησης στο αλπικό τοπίο αυτή τη φορά, είτε με μεταλλικά σήματα βιδωμένα στους βράχους είτε με μπογιά, ενώ η δεύτερη ομάδα από 25 μέλη και φίλους του ΕΟΣΚ, που ξεκίνησε από το στο διάσελο του Αγίου Νικολάου (1500μ) αρχίζει και ενώνεται με την πρώτη και φτάνουνε μαζί στην υπέροχη αλπική λίμνη ‘’Λούτσα’’ (1900μ) όπου έχει αρκετό νερό απ τα χιόνια που λειώνουν από τις γύρω κορυφές και εκεί μας περιμένει μια έκπληξη, ένα κοπάδι από άγρια άλογα που πίνουν νερό απ την λίμνη!

  P1130739

  P1130742
  Κάνουμε αρκετή ώρα στάση στη λίμνη, βγάζοντας φωτογραφίες και θαυμάζοντας τα πανέμορφα άγρια άλογα και ξεκινάμε την ανάβαση για τα υπόλοιπα 300 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, με τα τελευταία σε έντονη ανηφόρα και φτάνουμε στο κολωνάκι της κορυφής.
  ΚΑΡΑΒΑ_2

  P1130802

  P1130816

  P1130827
  Η θέα από δω είναι υπέροχη, νότια όλες οι κορφές των Αγράφων και στο βάθος το Βελούχι,βόρεια η κεντρική Πίνδος: Aυγό ,Μαρόσα, Λουπάτα, Xατζή, Τριγγία, Κακαρδίτσα, Περιστέρι στο βάθος τα Τζουμέρκα, λίγο πιο δυτικά ο μεγαλοπρεπής Όλυμπος και κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας η αλπική λίμνη.
  Κατεβαίνουμε γρήγορα αφού βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και σε δύο ώρες είμαστε πάλι στο διάσελο του Αγ. Νικολάου έχοντος στην σκέψη μας την επόμενη δραστηριότητα του συλλόγου που είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο μαγευτικό ‘’Πάντα Βρέχει’’ στην Ευρυτανία.

  Panorama 9

  Panorama 7

  P1130867
  Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΕΟΣΚ, στο https://eoskarditsas.blogspot.com και στο facebook – eoskarditsas και για επικοινωνία στα τηλέφωνα 6973695595 και 6974110853 και στο e-mail: eoskarditsas@yahoo.gr

  SHARE