Δείτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο επεισόδιο με τον αστυνομικό διευθυντή – Δυσφορία...

Δείτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο επεισόδιο με τον αστυνομικό διευθυντή – Δυσφορία από Μαξίμου και ΕΛΑΣ (video)

Δείτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο επεισόδιο με τον αστυνομικό διευθυντή – Δυσφορία από Μαξίμου και ΕΛΑΣ (video)

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο επεισόδιο με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν η πρόεδρος της Βουλής, παρενέβη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδιζαν την συνέχιση της πορείας εργαζόμενων στην Υγεία και άλλων φορέων του Δημοσίου προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κάμερες κατέγραψαν την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά από τα γνωστά «λουλουδάδικα» όπου συνήθως η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί φράγμα για διαδηλωτές που θέλουν να κινηθούν προς την Ηρώδου του Αττικού, από όπου η πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ανακόπηκε από την παρέμβαση των αστυνομικών.

Στην ένταση που ακολούθησε παρενέβη η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ και άλλων μονάδων της ΕΛΑΣ για το κλείσιμο του δρόμου και την παρεμπόδιση της πορείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να είπε πως η ίδια είχε ζητήσει η Βουλή να είναι ανοιχτή και ρώτησε ποιος έδωσε την εντολή να κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας.

«Από ποιον έχετε εντολή;», ρώτησε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την πρόσβαση στη Βουλή. Ο αστυνομικός απάντησε ότι είχε εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων αλλά η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε προκλητικά να απαιτεί να φύγουν οι κλούβες και να μην εμποδίζονται οι διαδηλωτές να περάσουν στη Βουλή επειδή αυτή έχει δώσει εντολή. Ελεγε στον αστυνομικό διευθυντή ότι δεν έχει το δικαίωμα αλλά η Πρόεδρος σε έντονο ύφος συνέχιζε να επιπλήττει δημόσια τον αστυνομικό. Μάλιστα ενώ οι εργαζόμενοι έλεγαν ότι δεν είχαν σκοπό να πάνε στη Βουλή η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχιζε να απαιτεί να της δώσουν εξηγήσεις όσοι έδωσαν εντολή να κλείσει ο δρόμος και η πρόσβαση στη Βουλή. Το απίστευτο περιστατικό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ενλω στο τέλος η Πρόεδρος αποχώρησε χαρούμενη και χαμογελαστή, καθώς της προσφέρθηκε ένα λουλούδι…

Από την πλευρά της αστυνομίας πάντως τονίστηκε ότι ο αστυνομικός διευθυντής ενήργησε άψογα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και από το Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσφορία για κινήσεις που κάνει η κ. Κωνσταντοπούλου. Αλλά και αστυνομικοί σε υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ δηλώνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από η στάση της Προέδρου της Βουλής.

Πολιτικές αντιδράσεις για την παρέμβαση

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της κ.Κωνσταντοπούλου ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αφού «τακτοποίησε» τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας δια της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ” ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα», ανέφερε ο κ.Κυριαζίδης.

«Η σημερινή πρωτοφανής δημόσια λεκτική «επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει», πρόσθεσε.

«Η σημερινή αυταναγόρευσή της σε αστυνομικό όργανο, υποκαθιστώντας τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες και εντολές καθ” υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, δεν τιμά ούτε την Κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των Βουλευτών. Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και «εις ανώτερα.…», κατέληξε.

Εντονη κριτική άσκησε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ:

«Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής, δια του φρουράρχου, είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την αστυνόμευση εντός του κτιρίου της Βουλής. Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτιρίου της Βουλής την αρμοδιότητα και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις – όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι – ο εισαγγελέας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η κ.Κωνσταντοπούλου είναι προφανές ότι γυρίζει «με το ζωνάρι λυμένο» αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από μια κυβέρνηση στην ορκωμοσία της οποίας παρέστη ως παρακολούθημα της και η οποία – δια του κ. Τσίπρα – την επέλεξε ως Πρόεδρο της Βουλής. Η χώρα έχει πολλά προβλήματα λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης . Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα θεσμικά προβλήματα . Ούτε καν για πρόσθετο θέαμα καθώς η κυβέρνηση παράγει ήδη περισσότερο από αυτό που μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη», καταλήγει.