Έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ζητά η ΝΔ

Έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ζητά η ΝΔ

Έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ζητά η ΝΔ

Την έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής Εξωτερικών και “Αμυνας της Βουλής προκειμενου να ενημερωθούν απο τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ζήτησαν ο συντονιστής και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κώστας Τασούλας και Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τα δυο στελεχη του κομματος της αξιωματικης αντιπολίτευσης εξέφρασαν την ανησυχία τους με βαση τις πρώτες ενδείξεις που εχουν απο την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική αυτο το τετράμηνο της νεας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Τασούλας είπε ότι αντί να αντιλαμβανόμαστε τις υπάρχουσες συμμαχίες ως κύριο μηχανισμό αξιοποίησης των επιχειρημάτων για έξοδο απο την κρίση, ανοίξαμε τη βεντάλια με υπεραισιόδοξο τροπο, επιφανειακό και επιπόλαιο και έκανε λογο για σκορποχώρι επιδιώξεων.

«Στην πραγματικότητα φέραμε σε αμηχανία ή σε θεση απόστασης τους φίλους μας και δεν προβλέπεται να δημιουργήσουμε νέους φίλους με αυτη τη μέθοδο», πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

«Ενώ μέσα δεν πάμε καλα, δεν πάμε καλά ούτε έξω», είπε από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και έκανε λογο για κατάρρευση της διεθνούς εικόνας της χώρας η διεθνή θεση της οποίας, είπε, επιδεινώνεται και απο το γεγονός οτι η οικονομία είναι νεκρωμένη.

«Η απαξιωτική περιπετεια του υπουργού άμυνας στις ΗΠΑ μας λυπεί βαθύτατα. Πρώτη φορά υπουργός άμυνας των ΗΠΑ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ακυρώνει συνάντηση με ομόλογό του κράτους μέλους του ΝΑΤΟ. Είναι λύπηρο γεγονός στο οποίο προστίθεται η πρωτοφανής και τραγελαφική ιστορία για λάθροκαταγραφή των εργασιών του eurogroup από τον έλληνα υπουργό οικονομικων με αναμενόμενο αρνητικό αντίκτυπο για τη χωρα» ,ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος κάνοντας λογο για συμπτώματα «ξέφρενης καθοδικής πορείας» .

Ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικών της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά σε μια σειρά από θέματα όπως το κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ , των Ελληνοτουρκικών σχέσεων , το άνοιγμα της Ελλάδας προς τη Ρωσία, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε αστρονομική την απόσταση που κάλυψε η κυβέρνηση από την αμφισβήτηση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή μας σε αυτή μέχρι τη δήλωση περί δημιουργίας βάσης στην Κάρπαθο, είπε ότι είναι θετικό ότι ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης είναι μετριοπαθής αλλά θα πρέπει να δούμε τη συνέχεια γιατί κι άλλες φορές στο παρελθον υπήρξε αντίστοιχη εικόνα που δεν επαληθεύτηκε από πράξεις, σημείωσε ότι δεν δείχνει την αναμενόμενη συμμαχική αλληλεγγύη το γεγονός ότι απειλούμε τους εταίρους με σπρώξιμο τζιχαντιστών στις περιοχές τους, ούτε η απόφαση που σχετίζεται με την τρομοκρατία και τον Σάββα Ξηρό βοήθησε τι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Ειδικά για το άνοιγμα προς τη Μόσχα είπε ότι ο τρόπος που έγινε άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ηταν άνοιγμα για αντιπερισπασμό, για έναν τακτικό χειρισμό που εντάσσεται στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων μεταξυ Αθήνας και Βρυξελλών. «Λάθος μήνυμα. Δεν επρόκειτο ποτέ η Μόσχα να το ακολουθήσει. Δημιούργησε εσφαλμένη εντύπωση και στους εταίρους και στη Ρωσία. Δεν ένοχοποιούμε τα ανοίγματα. Είμαστε κυβέρνηση που τα υποστήριξε», επισήμανε.

«Η αγωνία να δείξεις ότι υπάρχει και άλλη λύση στο λαό και τους εταίρους, αν δεν επαληθευτεί ως λύση σε επαναφέρει στην αρχική δυνατότητα λύσης, πολύ πιο αδύνατο με την ουρά στα σκέλια», είπε επ” αυτού ο κ. Τασούλας.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης τέτοιες θεματικές ενημερώσεις, από τους αρμόδιους συντονιστές και τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικης αντιπολιτευςης θα γίνονται καθε εβδομάδα από εδώ και στο εξής.

ΠΗΓΗnerit.gr
SHARE