Ένα διαφορετικό σνίτσελ…

Ένα διαφορετικό σνίτσελ…

Ένα διαφορετικό σνίτσελ…

Πειράματα γίνονται παντού. Έτσι μπορούμε να πειραματιστούμε και στα φαγητά όταν έχουμε όρεξη για παιχνίδι και πολύ φαντασία.

Υλικά:

  1. 6 κομμάτια σνίτσελ
  2. 3 αυγά
  3. 2 πακέτα φρυγανιές
  4. λίγο γάλα
  5. 1/2 ματσάκι μαιντανό
  6. αλεύρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τα κομμάτια σνίτσελ καλά και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα νερά και να είναι στεγνά.

Σε ένα μπολ σπάμε τ” αυγά και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά για ν” αναμιχτεί με τα αυγά μας.

Σε μία πιατέλα απλώνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε  στην άκρη όπως και όλα τα παραπάνω.

Όσον αφορά τις φρυγανιές ή παίρνουμε έτοιμη τριμμένη φρυγανιά ή χρησιμοποιούμε το multi για να τις θρυμματίσουμε και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο.

Τον μαϊντανό τον κόβουμε όσο πιο λεπτό γίνεται, τον προσθέτουμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Κατόπιν βάζουμε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι να ζεσταθεί.

Παίρνουμε το κομμάτι σνίτσελ και το περνάμε ως εξής και από τις δύο πλευρές:

Το αλευρώνουμε, το βουτάμε στο μπολ με τα αυγά, στο πιάτο με τις φρυγανιές και τέλος μέσα στο τηγάνι μας. Όταν χρυσαφίσει από την μία πλευρά το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά για να τηγανιστεί.

Επίσης αν δεν θέλουμε τηγάνι για περισσότερα λιπαρά μπορούμε να τοποθετήσουμε τα σνίτσελ μας σε ένα λαδωμένο ταψί στους 180° για 45 λεπτά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

Καλή μας όρεξη….

Tina Bk

SHARE