Οι ακριβότερες χώρες του κόσμου για τους τουρίστες

Οι ακριβότερες χώρες του κόσμου για τους τουρίστες

Εκεί όπου τα αξιοθέατα και οι ευκαιρίες για ξεκούραση και διασκέδαση είναι άφθονες, αλλά κοστίζουν μια μικρή περιουσία

Οι ακριβότερες χώρες του κόσμου για τους τουρίστες

Χώρες όμορφες, με άριστες υποδομές, ασφαλείς, σχεδόν όλες κοντινές στην Ελλάδα, αλλά με ένα μειονέκτημα: για να τις απολαύσει κανείς πλήρως χρειάζεται κανείς πολλά χρήματα.

Στην έκθεσή του με τίτλο 2015 Travel and Tourism Competitiveness, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εξέτασε 141 χώρες και τις κατέταξε ανάλογα με το κόστος μετάβασης και το κόστος κίνησης, διαμονής και διατροφής για τον τουρίστα.

Ας δούμε τις ακριβότερες

1. ΕΛΒΕΤΙΑ

Η ακριβότερη χώρα στον κόσμο για τον τουρίστα μπορεί να μην έχει για τον Ευρωπαίο και τόσο ακριβό εισιτήριο μετάβασης, όμως για όλους τους άλλους έχει. Η μέση τιμή ενός δωματίου ξενοδοχείου είναι 211 ευρώ -πέμπτη ακριβότερη στον κόσμο, ενώ το βιοτικό επίπεδο της χώρας και η ισχυρή της οικονομία «σπρώχνει» αντίστοιχα και όλες τις άλλες τιμές ψηλά, περίπου στο 50% περισσότερο από τις γειτονικές της χώρες. Όμως έχει κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα, απίστευτα αλπικά τοπία και μια ατμόσφαιρα ηρεμίας -στην επαρχία- που θυμίζει προηγούμενες δεκαετίες.

 

2. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι πτήσεις από και προς το Λονδίνο είναι οι ακριβότερες του κόσμου. Ακριβές είναι οι συγκοινωνίες, τα καύσιμα και τα εστιατόρια. Παρά την γενικότερη ακρίβεια, η πληθώρα καταλυμάτων ρίχνει τον μέσο όρο της τιμής τους στα 122 ευρώ.

 

3. ΓΑΛΛΙΑ

Τρίτη στον κόσμο σε ακρίβεια η Γαλλία, κυρίως επειδή η διαμονή στο Παρίσι κοστίζει τόσο πολύ που το κατατάσσει 9ο σε ακρίβεια καταλυμάτων στον κόσμο. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι μάλλον λογικά, ακριβές όμως είναι οι συγκοινωνίες και το φαγητό, ενώ γενικά τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι 10% ακριβότερα από το μέσο όρο της έρευνας.

Δείτε και τις υπόλοιπες
(http://www.fortunegreece.com/)

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE