Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου στο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υγεία

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου στο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υγεία

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου στο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υγεία

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει με αφορμή το ζήτημα της Υγείας, την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουμε την πολιτική των ελάχιστων παροχών και δικαιωμάτων, την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων για την Υγεία.

Εκτιμούμε πως οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

1. Κρατική χρηματοδότηση της ΠΦΥ και όλου του Συστήματος Υγείας. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

2.  Κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία – φάρμακα, για να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν.

3.Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη, μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας του νομού Καρδίτσας.

4.Καμία συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας του ΠΕΔΥ, νοσοκομειακής μονάδας ή κλινικής στο νομό μας.

5.Λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών νοσηλείας στο σπίτι.

6. Καμία κατάργηση στις εξετάσεις. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις.

7. Ένταξη όλων των νέων εμβολίων στο Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

8. Πλήρεις και δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας .

9.Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στους χώρους αθλητισμού κλπ. από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

10. Δωρεάν όλος ο προγεννητικός έλεγχος για όλες τις έγκυες και όλη η διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επεμβάσεις) της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

11.Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, και των επιδομάτων σε ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.