Νέο αναπτυξιακό νόμο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Νέο αναπτυξιακό νόμο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Νέο αναπτυξιακό νόμο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Για νέο αναπτυξιακό νόμο μέχρι και το τέλος Ιουνίου δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού  Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος στον Βόλο, εκφράζοντας αισιοδοξία νια επίτευξη συμφωνίας της
χώρας με τους εταίρους της σύντομα, εν μέσω πάντως «ομοβροντιών» από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου νια το πάγωμα της πραγματικής οικονομίας και τις καταστροφικές συνέπειες αυτού στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε για νέο αναπτυξιακό νόμο μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ενώ ανήγγειλε την ενίσχυση της νεανικής και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με κονδύλια 4,5 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και με 3 δισ. ευρώ τμηματικά μέχρι το 2020, μετά και τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή
Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της χώρας, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία και έναν έντιμο συμβιβασμό, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως οι «κόκκινες γραμμές» παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. Επανέλαβε μάλιστα τις θέσεις της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τόνισε πως ο λαός έδωσε μια ξεκάθαρη λαϊκή εντολή στην κυβέρνηση «νια απόρριψη του μνημονίου και των πολιτικών που έφεραν τη χώρα σε μια απίστευτη τροχιά ύφεσης».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε, επίσης, στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, με αφορμή το συγκεκριμένο παράδειγμα της Σκιάθου, αναφέροντας πως έχει αρχίσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων με τους ενδιαφερομένους και ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να επανεξεταστούν οι όροι παραχώρησης, χωρίς ωστόσο να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Επίσης, ανέφερε ως άμεσους στόχους της κυβέρνησης την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας και τη συγκρότηση Αναπτυξιακού Συμβουλίου στο υπουργείο Οικονομίας και ζήτησε τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για την έξοδο από την κρίση.