Σημαντική διάκριση για τη Στεφοπούλου στο Microsoft YouthSpark Challenge for Change

Σημαντική διάκριση για τη Στεφοπούλου στο Microsoft YouthSpark Challenge for Change

Σημαντική διάκριση για τη Στεφοπούλου στο Microsoft YouthSpark Challenge for Change

Η Νεφέλη Στεφοπούλου από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας είναι μια από τους 10 νικητές που κέρδισαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft YouthSpark Challenge, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε. Η Νεφέλη κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 100 χώρες, με το “Project LINC”, το οποίο έχει ως στόχο, να βοηθήσει έναν αριθμό σχολείων στην Αφρική. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται εκπρόσωπος από τη χώρα μας, ενώ δύο υποψήφιες συμμετοχές από την Ελλάδα κατάφεραν και έφτασαν για πρώτη φορά στους 30 φιναλίστ. H συμμετοχή της Νεφέλης, Project LINC, αποτελεί ένα παγκόσμιο project, στόχος του οποίου είναι να λύσει το πρόβλημα μόλυνσης και έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει ένας αριθμός σχολείων στην Κένυα. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Νεφέλη, σε συνεργασία με τους συμμαθητές της από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών “The School Master” και με δύο σχολεία από τις Η.Π.Α, έχουν ήδη συμβάλλει στη δωρεά εφτά φίλτρων νερού, τα οποία εγκαταστάθηκαν σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά.

O διαγωνισμός Microsoft YouthSpark Challenge for Change έφτασε στο τέλος του αλλά το ταξίδι των νικητών μόλις άρχισε. Οι πέντε νικητές, από την κάθε ηλικιακή ομάδα (13-17 ετών και 18-25 ετών), θα συμμετέχουν σε ένα leadership-development ταξίδι στη Νικαράγουα, όπου θα μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να φέρουν την αλλαγή αλλά και να αξιοποιήσουν χρηματικό έπαθλο αξίας $2500, κάνοντας το όνειρο τους πραγματικότητα. Επιπλέον έχουν κερδίσει ένα Windows Phone ενώ αποτελούν πλέον εκπρόσωποι του προγράμματος Microsoft Youthspark. Οι φετινοί 10 νικητές εκπροσωπούν την Ελλάδα, τη  Χιλή, το Εκουαδόρ, την Ινδία, το Νεπάλ, τη Νιγηρία, τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη.

Όπως δήλωσε η νικήτρια του διαγωνισμού, Νεφέλη Στεφοπούλου, «Το ότι είμαι μια από τους μεγάλους νικητές του διαγωνισμού Microsoft YouthSpark Challenge for Change είναι για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Νιώθω ευλογημένη που έχω την ευκαιρία να βοηθάω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να  βοηθήσω ακόμη περισσότερους.»

Ο διαγωνισμός Challenge for Change αποτελεί κομμάτι της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark, μέσω της οποίας η Microsoft δημιουργεί και παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε νέους από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικά με τους νικητές του διαγωνισμού και τις καινοτόμες ιδέες τους, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα microsoft.com/YouthSparkChallenge