Κάλυψη των Αγροτικών Ιατρείων της Αργιθέας με στρατεύσιμους ζητά ο Δήμαρχος Αργιθέας

Κάλυψη των Αγροτικών Ιατρείων της Αργιθέας με στρατεύσιμους ζητά ο Δήμαρχος Αργιθέας

Κάλυψη των Αγροτικών Ιατρείων της Αργιθέας με στρατεύσιμους ζητά ο Δήμαρχος Αργιθέας

Τη κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών στα Αγροτικά Ιατρεία της Αργιθέας με στρατεύσιμους ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος εξηγεί την αναγκαιότητα της στελέχωσης των Αγροτικών Ιατρίων και ότι από τα 8 Αγροτικά ιατρεία της Αργιθέας (Αργύρι, Βραγκιανά, Μάραθος, Ανθηρό (2 θέσεις), Καλή Κώμη, Αργιθέα, Κουμπουριανά, Πετρίλο) μόνο στο Αργύρι υπάρχει Γιατρός με θητεία, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση Ιατρών σε Μάραθο και Πετρίλο. Στα υπόλοιπα οι θέσεις είναι κενές για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (2 – 3 χρόνια).

Παραθέτουμε απόσπασμα της επιστολής του Δημάρχου

«… Οι Αγροτικοί Γιατροί στην Αργιθέα εξυπηρετούν συνολικά είκοσι (20) χωριά και υπερδιπλάσιους οικισμούς, στο σύνολό τους άγονα, ορεινά και απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα και δεν εξυπηρετούνται όλα συγκοινωνιακά, με κακό οδικό δίκτυο, όπου υπάρχουν ακόμη επαρχιακοί χωματόδρομοι. Αποτέλεσμα που δυσκολεύει έως να καθιστά αδύνατη την πρόσβαση των συμπολιτών μας ‑στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι- στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στη συνταγογράφηση  και την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

… Λόγω του απομακρυσμένου και δυσπρόσιτου της περιοχής, καθώς και η έλλειψη κινήτρων και άλλων παροχών, κανένας Γιατρός δεν δηλώνει την επιθυμία του να τοποθετηθεί στην Αργιθέα στις τελευταίες προκηρύξεις Αγροτικών Γιατρών του Υπουργείου Υγείας.

Ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα με την τοποθέτηση στα Αγροτικά Ιατρεία της Αργιθέας στρατεύσιμων που θα υπηρετούν (ως στρατιωτική θητεία) κάνοντας ταυτόχρονα και το αγροτικό τους. Γεγονός που θα αποτελέσει και μια σημαντική «υγειονομική ανάσα» στους κατοίκους της περιοχής μας, που βιώνουν χρόνια εγκατάλειψη σε ό,τι αφορά την περίθαλψή τους.

Τα ιατρεία στα οποία πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν Γιατροί είναι:

Περιφερειακό Ιατρείο Ανθηρού (2 θέσεις κενές) – (με χώρο διαμονής ιατρού)
Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών (με χώρο διαμονής ιατρού)
Περιφερειακό Ιατρείο Καλής Κώμης (με χώρο διαμονής ιατρού)
Περιφερειακό Ιατρείο Κουμπουριανών (με χώρο διαμονής ιατρού)
Περιφερειακό Ιατρείο Αργιθέας (με χώρο διαμονής ιατρού)
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, καθώς και τη διάθεσή σας να βοηθήσετε στην ανακούφιση των πολιτών, αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας».

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αργιθέας

Λάμπρος Τσιβόλας»
 

SHARE