Νέα τροπή στην υπόθεση των συλλήψεων στη Νέα Αγχίαλο

Νέα τροπή στην υπόθεση των συλλήψεων στη Νέα Αγχίαλο

Νέα τροπή στην υπόθεση των συλλήψεων στη Νέα Αγχίαλο

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση των ληστών που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στη Νέα Αγχίαλο.

Όπως διευκρινίστηκε από την προανάκριση που διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική, νεκρός είναι ένας 34χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», ο οποίος εκτός των άλλων ήταν ο άνθρωπος που είχε με απειλή οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Συλληφθέντες είναι ένας 45χρονος και ένας 37χρονος. Ο τελευταίος αποτελεί την «έκπληξη» της υπόθεσης καθώς καταζητείται χρόνια από την ΕΛΑΣ ως ένας από τους ληστές με τα «μαύρα» και είχε επικηρυχθεί μαζί με τους αδελφούς Σεϊσίδη λίγο μετά την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, για την οποία θεωρήθηκαν ύποπτοι, με το ποσό των 600.000 ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Αγχίαλο Βόλου, πριν από την επέμβαση των αστυνομικών ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα από το σπίτι και όταν αργότερα παραδόθηκαν οι δύο καταζητούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Μάλιστα ο 37χρονος φέρεται πως δήλωσε αρχικά ως στοιχεία της ταυτότητάς του, αυτά του 34χρονου νεκρού, με αποτέλεσμα να υπάρξε σύγχυση. Από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων όμως ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν χθες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις για την υπόθεσηαπό τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.