Εύκολη συνταγή για τέλειο ρυζόγαλο!

Εύκολη συνταγή για τέλειο ρυζόγαλο!

Εύκολη συνταγή για τέλειο ρυζόγαλο!

Ρυζόγαλο

Υλικά:

  • 1 κούπα του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • Κανέλλα

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα.
  • Σε μια κούπα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και πολύ λίγο γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί.
  • Έπειτα ρίχνουμε στο ρύζι το μισό λίτρο γάλα και μόλις πάρει την πρώτη βράση και αρχίζει να πήζει ρίχνουμε και το άλλο μισό.
  • Ρίχνουμε την κούπα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα.
  • Σε άλλη κούπα τσαγιού βάζουμε τη ζάχαρη, ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε ελαφρώς
  • Μόλις δούμε ότι το μείγμα έχει πήξει αρκετά, αλλά έχει κρατήσει λίγο γάλα, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε την κούπα με την ζάχαρη και τις βανίλιες, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσοχή!

Καθ’ όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε συνέχεια γιατί μόλις βράσει το γάλα μπορεί να μας κολλήσει.

Tip:

Την κανέλλα την ρίχνουμε μόνο αφού κρυώσει το ρυζόγαλο!

Peny K.