Κίνα: Ναυάγιο με τουλάχιστον 400 αγνοούμενους

Κίνα: Ναυάγιο με τουλάχιστον 400 αγνοούμενους

Κίνα: Ναυάγιο με τουλάχιστον 400 αγνοούμενους

Ένα επιβατικό πλοίο με 458 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους τουρίστες, βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας χθες Δευτέρα, το βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, και σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 20 άτομα.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ μεταβαίνει στο τόπο του δυστυχήματος, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι. Σύμφωνα με το πρακτορείο Σινχουάπου που επικαλείται την διοίκηση πλοήγησης του ποταμού, αυτοί που διασώθηκαν από το πλοίο Eastern Star συμπεριλαμβάνουν τον καπετάνιο και τον μηχανικό του πλοίου, που είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα ενώ στροβιλιζόταν μέσα σ” έναν κυκλώνα.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 406 τουρίστες, με ηλικίες περίπου από 50 έως 80, που αποτελούσαν ένα γκρουπ από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης, και 47 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας People’s Daily, που σημείωσε ότι το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει πάνω από 500 άτομα. Είχε ξεκινήσει από το Νανκίνγκ και πήγαινε νοτιοδυτικά, και βυθίστηκε γύρω στις 9:28 μ.μ. τοπική ώρα, στο τμήμα Ζιανλί του ποταμού.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, το πλοίο βυθίστηκε σε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου. Το πρακτορείο Σινχουά είπε ότι ο αριθμός των διασωθέντων έφτασε τους 20, ενώ το People’s Daily είπε ότι επτά άτομα είχαν κολυμπήσει στην ακτή να ζητήσουν βοήθεια. Άλλη επίσημη πηγή, η εφημερίδα Hubei Daily, είπε ότι φαινόταν στον ποταμό η γάστρα του πλοίου, σε σημείο όπου το βάθος ήταν περίπου 15 μέτρα.

Το πλοίο ήταν ιδιοκτησίας της Chongqing Eastern Shipping Corporation, που ειδικεύεται σε ξεναγήσεις στον ποταμό και λειτουργεί από το 1967, σύμφωνα με το Hubei Daily.Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν τον καπετάνιο και επικεφαλής μηχανικό του πλοίου με τους 458 επιβαίνοντες που βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ στην νότια Κίνα, μετέδωσε σήμερα το Νέα Κίνα.