Ψαρονέφρι a la crème με μανιτάρια

Ψαρονέφρι a la crème με μανιτάρια

Ψαρονέφρι a la crème με μανιτάρια

Ψαρονέφρι a la crème με μανιτάρια

Υλικά:

  • 1 kg φιλετάκια ψαρονέφρι
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • Μανιτάρια
  • Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

    Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή σε μια ψηλή κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και δύο κουταλιές βούτυρο
  • Τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
  • Αφαιρούμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια
  • Μόλις τσιγαριστούν τα μανιτάρια ρίχνουμε ξανά τα φιλετάκια
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση μέχρι να δούμε την κρέμα να πήζει.
  • Πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Μπορείτε να το συνοδέψετε με λευκό ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή όρεξη!

Peny K.

SHARE