Κίνα: 65 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τον ποταμό Γιανγκτσέ

Κίνα: 65 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τον ποταμό Γιανγκτσέ

Κίνα: 65 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τον ποταμό Γιανγκτσέ

Ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μετά από το ναυάγιο ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας τη Δευτέρα ανέρχεται στα 65, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση σήμερα, αλλά πάνω από 370 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, αγνοούνται και οι οικογένειές τους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην περιοχή του δυστυχήματος για να απαιτήσουν απαντήσεις.

Στον ιστότοπό του το κανάλι CCTV είπε ότι άλλα 39 πτώματα είχαν ανασυρθεί. Από το ναυάγιο, που έγινε μετά από έναν αναπάντεχο τυφώνα στο ποτάμι και μέσα σε ζήτημα λεπτών, έχουν επιζήσει μόνο 14 άτομα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο καπετάνιος. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 456 άτομα, τα περισσότερα ηλικιωμένοι τουρίστες σε ταξίδι οργανωμένο από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης.

Παρά την έλλειψη ελπίδας των συγγενών να βρεθούν άλλοι επιζώντες, οι ναυαγοσώστες εξακολουθούν να ψάχνουν στο πλοίο και σκοπεύουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά να κόψουν τμήμα του πλοίου για να μπουν μέσα, με την ελπίδα ότι μπορεί να έχουν διασωθεί κάποιοι μέσα στους θύλακες αέρα που μπορεί να δημιουργήθηκαν όταν αναποδογύρισε το πλοίο.