Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ έμπορος, γιατρός, και αγρότης στη Θεσσαλία

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ έμπορος, γιατρός, και αγρότης στη Θεσσαλία

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ έμπορος, γιατρός, και αγρότης στη Θεσσαλία

Πολυεκατομμυριούχος αρχιτέκτονας και φωτογράφος, αθλητικό σωματείο – φοροφυγάς, καθηγητές Α.Ε.Ι., που «ξέχασαν» να δηλώσουν εισοδήματα και επιδόματα, δικηγόρος, συνταξιούχος και… μακαρίτης με αμύθητη περιουσία, εταιρίες με χωρίς… ιδιαίτερη «αδυναμία» στο να πληρώνουν φόρους, offshore, αλλά και φαρμακεία, που είχε…»τελειώσει» το χαρτί στις ταμειακές τους μηχανές, είναι μερικές από τις νέες περιπτώσεις, που αποκάλυψαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ, κατά τον μήνα Μάιο.

Παρακάτω, αναφέρονται μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1) Έμπορος σπόρων για τις χρήσεις 2011 και 2012 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 536.245,61 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2) Έμπορος γεωργικών φαρμάκων για τις χρήσεις 2011 και 2012 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 527.405,61 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3) Ιατρός δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αξίας 102.194,24 € προσαυξάνοντας αντίστοιχα την περιουσία του. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

4) Έξι (6) επιχειρήσεις έλαβαν πλαστά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 246.300,00 €.

5) Αγρότης του ειδικού καθεστώτος έλαβε παράνομα εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 145.700,00 €.

ΠΗΓΗwww.trikalain.gr
SHARE