Αυτοψία Αγοραστού στα έργα του γηροκομείου και του 5ου δημοτικού σχολείου στην...

Αυτοψία Αγοραστού στα έργα του γηροκομείου και του 5ου δημοτικού σχολείου στην Καλαμπάκα

Αυτοψία Αγοραστού στα έργα του γηροκομείου και του 5ου δημοτικού σχολείου στην Καλαμπάκα

Αυτοψία σε δύο σημαντικά έργα υποδομών για τους νευραλγικούς τομείς της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστόςστην περιοχή της Καλαμπάκας. Πρόκειται για την υπό κατασκευή μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και το νέο 5ο Δημοτικό Σχολείο, έργα για τα οποία ο περιφερειάρχης μαζί με τοναντιπεριφεριεάρχηΤρικάλων κ. ΧρήστοΜιχαλάκηκαι το δήμαρχο Καλαμπάκας κ. ΧρήστοΣινάνηενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών τους από τους κατασκευαστές και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Σε ότι αφορά το γηροκομείο, αντικείμενο του έργου που είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.070.000 ευρώ, είναι η κατασκευή του κτιρίου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ιεράς ΜητρόποληςΣταγώνκαι Μετεώρων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Η Μονάδα προβλέπεται να εξυπηρετήσει είκοσι ηλικιωμένους σε δέκα (δίκλινα δωμάτια).Το κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο εμβαδού 4.354,36 m2.
Το κτίριο προβλέπεται να αναπτυχθεί, σύμφωνα με την μελέτη, σε δύο επίπεδα , υπόγειο και ισόγειο.
• Στο ισόγειο επιφάνειας 870,87 m2 αναπτύσσονταιη μονάδα διαβίωσης με είκοσι μία κλίνες (σε δέκα δίκλινα δωμάτια και ένας χώρος μόνωσης), οι εξυπηρετήσεις περίθαλψης, οι χώροι διοίκησης και
• Στο υπόγειο επιφάνειας 385,45 m2 , αναπτύσσονται όλες οι βοηθητικές χρήσεις.
Εξωτερικά του κτιρίου προβλέπονται οι απαραίτητες κατασκευές σύμφωνα με τονκτηριοδομικόκανονισμό και τις λειτουργικές ανάγκες του κτιρίου.

d8273a
Σχετικά με το υπό κατασκευή νέο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.590.000 ευρώ. Το κτήριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο 2.578,89 m2 και η συνολική του επιφάνεια είναι 1471 m2.
Στο κτίριο προβλέπονται οι χώροι:
– Υπόγειο: Λεβητοστάσιο, γενικό αρχείο και αποθήκες
– Ισόγειο: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τους βοηθητικούς χώρους, γραφεία, κυλικείο, αναρρωτήριο και δύο αίθουσες διδασκαλίας
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τις ενημερώσεις που είχε για τα δύο έργα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παρακολουθούμεαπό κοντά την πρόοδο των εργασιών δύο πολύ σημαντικών έργων για την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και των Τρικάλων, του νέου γηροκομείου και του 5ου δημοτικού σχολείου.Είναιέργαζωής, έργαπου αφορούντα παιδιά μαςαλλά καιέργαπρόνοιαςγια τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία,προσπαθούμε νασυνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μαςμεδιαγενειακέςπολιτικές στην παιδεία και στην πρόνοια.
Σχετικά με το νέο γηροκομείο, θέλω για μία ακόμη φορά να σταθώ στημεγάλη προσπάθεια καιτησυνεργασίαπου καταβάλλαμε από κοινού,Περιφέρεια,ΔήμοςΚαλαμπάκας,ΙεράΜητρόποληςΣταγώνκαι ΜετεώρωνκαιΙεράΜονή Βαρλαάμ,ώστε σήμερα να βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής ένα σημαντικό έργο πρόνοιας και φροντίδαςέλειπε από την περιοχή.
Αισιοδοξώπως και τα δύο έργαπρόκειταιναολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος, εφόσον υπάρχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση,ώστε να παραδοθούν άμεσα προς χρήση στουςσυνανθρώπους μας.
Τα έργα αυτά δίνουν»ανάσα» στηνπραγματική οικονομίαμε χρήμα και θέσεις εργασίας, σε μία περίοδο όπου η οικονομική «ασφυξία» προκαλεί σοβαρέςζημιέςσε πολλούς συμπολίτες μας».
Να σημειωθεί πως μαζί με τον Περιφερειάρχη και τοναντιπεριφερειάρχηΤρικάλων ήταν επίσης ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας, ο θεματικόςαντιπεριφερειάρχηςκ. ΓιώργοςΤσίγκαςκαι οι περιφερειακοί σύμβουλοικ.κ. ΓιάννηςΜπουτίναςκαι ΑπόστολοςΚολίτσας.

SHARE