«Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας να τοποθετηθούν με σαφήνεια στις παράλογες απαιτήσεις των...

«Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας να τοποθετηθούν με σαφήνεια στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών»

«Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας να τοποθετηθούν με σαφήνεια στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών»

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο» και τονίζει ότι η αισιοδοξία του αυτή εδράζεται κυρίως στον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό της κυβέρνησης, «σύμφωνα με τα οποία ένα οριστικό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, θα οδηγούσε σε αχαρτογράφητα νερά, σε οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια, πράγμα που ελάχιστοι στην Ευρώπη και διεθνώς επιθυμούν και επιδιώκουν».

Ο Υπουργός Επικρατείας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επικρατήσουν δυνάμεις που εμμένουν σε ακρότητες και προωθούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Ωστόσο δηλώνει βέβαιος ότι τελικά θα αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη που θα σήμαινε την αρχή της διχοτόμησης ή της διάλυσης της Ευρωζώνης.

«Οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας. Να τοποθετηθούν με σαφήνεια αν ζητάνε από την κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία όπου θα δεσμευόμαστε σε νέα φοροεπιδρομή ενάντια στα μικρά εισοδήματα, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε ομαδικές απολύσεις, σε διατήρηση του εργασιακού μεσαίωνα και σε άλλες ακρότητες.

Δεύτερον, πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί όταν κυβερνούσαν οι ίδιοι τον εξαπατούσαν συστηματικά με ανύπαρκτα success stories», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας.

SHARE