Στη Βαυαρία για το G7 o Ομπάμα

Στη Βαυαρία για το G7 o Ομπάμα

Στη Βαυαρία έφθασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Eπτά (G7), την οποία αναμένεται να απασχολήσουν και οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε λίγο μετά τις 7:15 (ώρα Ελλάδας) στο Μόναχο. Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν κάτοικοι που φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Ο Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην κοινότητα Κρουν των βαυαρικών Αλπεων. Εκεί βρίσκεται ο Πύργος Ελμάου, όπου θα φιλοξενηθεί αργότερα η σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των επτά οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη.

Αν και επιθυμία της Μέρκελ είναι το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τη σύνοδο, θεωρείται δεδομένο πως το θέμα θα απασχολήσει τους ηγέτες του G7. O Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται μάλιστα να κάνει και παρέμβαση για το ζήτημα, με απώτερο σκοπό να δώσει ώθηση στις συνομιλίες Αθήνας – δανειστών, ώστε το αδιέξοδο να τερματιστεί σύντομα.