Το Streetview της Google σε ξεναγεί σε μαγευτικούς ωκεανούς

Το Streetview της Google σε ξεναγεί σε μαγευτικούς ωκεανούς

Το Streetview της Google σε ξεναγεί σε μαγευτικούς ωκεανούς

Μπορεί να μην υπάρχουν δρόμοι κάτω από τις θάλασσες, υπάρχει όμως το Street View, η δημοφιλής υπηρεσία της Google που μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Τι καλύτερο λοιπόν από μια ξενάγηση στα πανέμορφα υποθαλλάσια τοπία και τους υποβρύχιους μαγευτικούς «θησαυρούς» τους.

Η Google συνεργάστηκε για χρόνια με το θαλάσιο ερευνητικό κέντρο XL Catlin Seaview Survey, το NOAAΆs Office of National Marine Sanctuaries και το Ίδρυμα Chagos Conservation ώσυε να δημιουργήσει μια αντίστοιχη με το Street View υπηρεσία, για τους βυθούς.

Φαντασμαγορικά υποθαλάσια τοπία, πλάσματα του βυθού, ακόμα και παλιά ναυάγια ζωντανεύουν και σε προ(σ)καλούν να τα εξερευνήσεις μέσα από την ειδική ενότητα της υπηρεσίας της Google.

Προς το παρόν η φωτογραφική συλλογή βρίσκεται υπό ανάπτυξη και η αμερικανική εταιρεία αναζητά συνεργάτες για να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της με ακόμα περισσότερο φωτογραφικό υλικό.

H επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο, 8/6 , Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών. Η Google επιχειρεί να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώνης στην ζημιογόνο ανθρώπινη δραστηριότητα που συχνά καταστρέφει τον εκπληκτικής ομορφιάς κόσμο που υπάρχει κάτω από την ξηρά και το νερό και πολλές φορές ξεχνάμε. Γι” αυτό τον σκοπό η εταιρεία θα δημιουργήσει και ένα χρονολόγιο με τις επιτπτώσεις της μόλυνσης που έχει προκαλέσει ο άνρθωπος στους βυθούς του πλανήτη μας.

Προς το παρόν μπορείς να περιηγηθείς στους μαγευτικούς κοραλλιογενείς υφάλους, να χαζέψεις την εκπληκτικής ομορφιάς χλωρίδα και πανίδα των ωκεανών μας και να σκεφτείς ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι να διατηρήσουμε σε αρμονία αυτό το σπάνιο οικοσύστημα.

ΠΗΓΗpathfinder.gr
SHARE