Κωνσταντοπούλου: Κακοποιοί μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς έχουν επιτεθεί στη Βουλή

Κωνσταντοπούλου: Κακοποιοί μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς έχουν επιτεθεί στη Βουλή

Κωνσταντοπούλου: Κακοποιοί μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς έχουν επιτεθεί στη Βουλή

Μια απίστευτη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά αποκάλυψη έγινε σήμερα σχεδόν με επίσημο τρόπο, αναφορικά με υποθέσεις επιθέσεων σε βάρος του Ναού της Δημοκρατίας, από κακοποιούς «μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς».

Η εν λόγω αποκάλυψη έγινε μέσω επισημάνσεων αποδιδόμενων στο Φρουραρχείο της Βουλής – που βάσει του Κανονισμού υπακούει στις εντολές του/της εκάστοτε Προέδρου της Βουλής, με αφορμή τις καταγγελίες αστυνομικών της εξωτερικής δύναμης φρούρησης (ΜΑΤ) πως με εντολή της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου τους απαγορεύεται η είσοδος στο κτίριο του Κοινοβουλίου – όπου εισέρχονταν είτε για να προμηθεύονται τρόφιμα και νερό από το ειδικό κυλικείο της αστυνομίας, είτε για να κάνουν χρήση της τουαλέτας!

Από τη φρουρά του Κοινοβουλίου, λοιπόν, εξαιτίας της έκτασης που προσέλαβαν το Σαββατοκύριακο οι προαναφερθείσες καταγγελίες:

Πρώτον, εμμέσως επιβεβαιώνεται η λήψη μέτρων: «Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνεται ο τυπικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν η ταυτοποίηση να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουμπούρι» (ενν. ότι δεν είναι δυνατόν να πιστοποιείται η αστυνομική ιδιότητα κάποιου επειδή είναι ένστολος και οπλοφορεί).

Δεύτερον, προκαλεί αίσθηση με την αιτιολογία της λήψης του μέτρου, καθώς αποκαλύπτει άγνωστα ως τώρα περιστατικά: «Εξάλλου», σημειώνεται, «στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς».

Κατόπιν τούτου, με ενδιαφέρον αναμένεται η περαιτέρω συγκεκριμένη και αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τα καταγελλόμενα περιστατικά.

Νωρίτερα, εισερχόμενος στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες: «Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν γίνει εχθροί της Βουλής και πιθανώς υπόπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες».

Σαφείς αιχμές Πανούση

Ενοχλημένος από την στάση της προέδρου της Βουλής εμφανίστηκε  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία» είπε ο κ. Πανούσης, από τον Βόλο, εγκαινιάζοντας το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε την απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου λαθεμένη και την απέδωσε σε παρεξήγηση.

«Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί- η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη» ανέφερε.

Tην παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη ζητά άλλωστε με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Δυστυχώς εν έτη 2015 με τόσα προβλήματα να απασχολούν όλους μας, ορισμένες εμπαθείς συμπεριφορές ενάντια στο θεσμό της ΕΛ.ΑΣ. δημιουργούν και επιπλέον θέματα και απαιτούνται απαντήσεις πλέον και για τα αυτονόητα. Είναι λυπηρό ένας από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας και ένας θεσμός που έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει με φόρο αίματος την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, να περιθωριοποιείται με τέτοιο αναίσχυντο τρόπο και να αναγνωρίζεται επαχθώς ως πολίτης Γ΄ κατηγορίας από άλλους Πολιτειακούς Θεσμούς.

Ζητάμε, ως πολιτικός μας προϊστάμενος, την προάσπιση των δικαιωμάτων μας από μέρους σας. Σε αντίθετη περίπτωση προτείνουμε οι συγκεκριμένες ένστολες δυνάμεις που υπηρετούν περιμετρικά από το κυριότερο κτίριο της δημοκρατίας, να αποσυρθούν όταν δεν πραγματοποιούνται συναθροίσεις πολιτών και δεν είναι σε εξέλιξη πορείες εργαζομένων διότι δυσχεραίνονται οι εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών.

Τη στιγμή που κάποιοι φιλοδοξούν να διοικήσουν την ΕΛ.ΑΣ., να απενεργοποιήσουν την ηγεσία της, να προσβάλουν τα στελέχη της, να επιβάλλουν τη φιλοσοφία τους, και προφανώς δεν επιθυμούν τη παρουσία μας στο χώρο ευθύνης της θεσμικής τους ηγεσίας, η μόνη ελπίδα μας είναι η εσωτερική συνεννόηση των θεσμών που έχουν τη τύχη της Χώρας μας αυτή τη χρονική περίοδο. Σε αντίθετη περίπτωση κύριε Υπουργέ θα ζητήσουμε τη συνδρομή των οργανώσεων προάσπισης των εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο Δυτικό κόσμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

ΠΗΓΗwww.kathimerini.gr
SHARE