Επιμελητήριο Καρδίτσας: Επιστολή στον Πρωθυπουργό σχετικά με την ασφαλιστική Διαμεσολάβηση των Τραπεζικών...

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Επιστολή στον Πρωθυπουργό σχετικά με την ασφαλιστική Διαμεσολάβηση των Τραπεζικών Ιδρυμάτων

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Επιστολή στον Πρωθυπουργό σχετικά με την ασφαλιστική Διαμεσολάβηση των Τραπεζικών Ιδρυμάτων

Με επιστολή προς των Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, το Επιμελητήριο Καρδίτσας γνωστοποιεί τα παράπονα που έχει δεχθεί τον τελευταίο καιρό από Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές , μελών του Επιμελητηρίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα Τραπεζικά Ιδρύματα την ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Αναλυτικά η Επιστολή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας:


Κύριε Πρωθυπουργέ,

 Το Επιμελητήριό μας και εγώ προσωπικά έχουμε γίνει τον τελευταίο καιρό δέκτες παραπόνων από Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές , μελών του Επιμελητηρίου μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον καταχρηστικό τρόπο με τον οποίο ασκούν τα Τραπεζικά Ιδρύματα την ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

Συγκεκριμένα με επιστολή την οποία κατέθεσαν στο Επιμελητήριό μας , καταγγέλλουν τις μεθόδους των τραπεζικών ιδρυμάτων , ως προσκρουόντων στους κανόνες του αθέμιτου ανταγωνισμού , ενώ  ακυρώνουν επί της ουσίας το δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει τη φθηνότερη και προσφορότερη λύση για την περίπτωσή του. Δεν διστάζουν μάλιστα τα τραπεζικά ιδρύματα να εκφράζουν εκβιαστικά διλήμματα προς τους καταναλωτές, τα οποία καθόλου δεν συνάδουν με τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σας παρακαλούμε να προβείτε σε περαιτέρω διερεύνηση των διαμαρτυριών αυτών και να παρέμβετε καίρια, προασπίζοντας αφ’ ενός τους κανόνες και τις διαδικασίες για την απόκτηση της ιδιότητας του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή που η ίδια η Πολιτεία έχει θεσπίσει, αλλά και του δικαιώματος των πολιτών να επιλέγουν ελεύθερα το ασφαλιστικό προϊόν που τους ταιριάζει.

Σίγουροι για την άμεση ανταπόκρισή σας στο παραπάνω αίτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με Εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
ΗΛΙΑΣ ΠΑΥΣ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Δείτε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής εδώ.


 

SHARE