Στον Πειραιά μεταφέρονται από την Μυτιλήνη 2.000 μετανάστες

Στον Πειραιά μεταφέρονται από την Μυτιλήνη 2.000 μετανάστες

Ηταν εγκλωβισμένοι λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών

Αθήνα 

Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1 αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς μεταφέρονται το απόγευμα του Σαββάτου από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής  στο νησί.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκαν οι χώροι γύρω από το λιμάνι και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το μεσημέρι τους χώρους του δημοτικού καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων στον καρά Τεπέ της Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Συνοδευόμενος από στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε «την τραγική κατάσταση που – όπως είπε – έχει υπάρξει στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε όλο σχεδόν το νησί από την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Στη Λέσβο δεν υπάρχουν δομές που να διαχειριστούν την κατάσταση, δεν υπάρχει καν ένα συντονιστικό όργανο, υπάρχουν προσπάθειες από την αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές. Δεν υπάρχει και αυτό είναι το χειρότερο καν προσπάθεια αποτροπής της εισβολής των μεταναστών την οποία υφιστάμεθα».

Το πρωί της Κυριακής επισκέπτεται τη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει τη κατάσταση, κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από το Γιάννη Πλακιωτάκη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο και Κώστα Καραγκούνη.

ΠΗΓΗwww.tovima.gr
SHARE