Τσίπρας: Βιώσιμη συμφωνία ή μεγάλο «όχι»

Τσίπρας: Βιώσιμη συμφωνία ή μεγάλο «όχι»

Τσίπρας: Βιώσιμη συμφωνία ή μεγάλο «όχι»

Τέλος στην εκλογολογία των τελευταίων εβδομάδων επιχείρησε να θέσει κατά την χθεσινή του τοποθέτηση στην σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης. O κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι αν υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία, η κυβέρνηση θα σηκώσει το βάρος, ωστόσο «αν η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας θα πούμε το μεγάλο όχι».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι.

Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».