Εντυπωσίασαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου στην ετήσια καλοκαιρινή συναυλία

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου στην ετήσια καλοκαιρινή συναυλία

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου στην ετήσια καλοκαιρινή συναυλία

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου στην ετήσια καλοκαιρινή τους συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθέατρου. Η παράσταση που έδωσαν πιστοποίησε για μία ακόμη φορά την ουσιαστική μουσική παιδεία που απολαμβάνουν στο Δημοτικό Ωδείο και την άριστη δουλειά που κάνουν οι καθηγητές μουσικής.
Τα  Μουσικά Σύνολα του Ωδείου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα – αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, για τα είκοσι χρόνια από το θάνατό του και πραγματικά ενθουσίασαν όσους το παρακολούθησαν. Οι γονείς των μαθητών και πάρα πολλοί δημότες του Μουζακίου γέμισαν το Δημοτικό Κινηματοθέατρο και παρακολούθησαν μία εξαιρετική συναυλία, ενώ στο τέλος υπήρξε και επίδειξη και από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου στην ηλεκτρική κιθάρα, τα κρουστά κλπ.
Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων καθώς το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και δίνει αναγνωρισμένους από τους κρατικούς φορείς τίτλους σπουδών.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μουζακίου (ΔΗΚΕΔΗΜ), στην οποία ανήκει το Δημοτικό Ωδείο και η Φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου κ. Φανή Τσιρογιάννη στο χαιρετισμό της ανέφερε τα παρακάτω:
«Το Δημοτικό μας Ωδείο ολοκλήρωσε με επιτυχία και τη φετινή χρονιά με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πάρα πολλοί μαθητές μας ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους με επιτυχία και οι τίτλοι σπουδών που εξασφάλισαν τους ανοίγουν νέες προοπτικές είτε περεταίρω μουσικών σπουδών, είτε επαγγελματικής αξιοποίησης. Γι’ αυτό το λόγο καλώ όλους τους μαθητές είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Μουσική Παιδεία είτε όχι να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, διότι η επένδυση στη Μουσική είναι επένδυση για ένα ολοκληρωμένο και ισορροπημένο χαρακτήρα»

odeio_1

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός τόνισε: «Συγχαρητήρια στους μαθητές, τους καθηγητές, την Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Δημοτικό μας Ωδείο. Η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείο, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και δίνει κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών είναι μία μεγάλη κατάκτηση για το Δήμο μας. Επενδύουμε  στη γνώση και τη μουσική παιδεία των  παιδιών και θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση και το μεγαλύτερο έργο που κάνει ο Δήμος μας, διότι οι δημότες μας είναι στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας. Εξάλλου η ΔΗΚΕΔΗΜ είναι ο φορέας του Δήμου μας που είναι πιο κοντά στον πολίτη, είτε μέσα από το Δημοτικό Ωδείο, είτε μέσα από τα ΚΔΑΠ, είτε μέσα από τα ΚΑΠΗ, είτε μέσα από δράσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως είναι το επισιτιστικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε το επενδύεις στον άνθρωπο και να παρέχεις κοινωνικές ή εκπαιδευτικές υπηρεσίες είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Ευχαριστώ πολύ και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Δημοτικό μας Ωδείο και να είναι βέβαιοι πως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για καλύτερο της τοπικής μας κοινωνίας και των συμπολιτών μας»
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τόλια, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καλαμπαλίκης,  το μέλος του Δ.Σ. κ. Ζαρνακούπης, ο πρόεδρος των πολυτέκνων Μουζακίου κ. Τόλος, πολλοί γονείς και δημότες.

SHARE