Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουνίου η «Γιορτή...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουνίου η «Γιορτή της Καραγκούνικης πίτας» στο Μασχολούρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουνίου η «Γιορτή της Καραγκούνικης πίτας» στο Μασχολούρι

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τη πλατεία του Μασχολουρίου το Σάββατο 13 Ιουνίου όπου γιορτάστηκε για δέκατη έκτη χρονιά η καθιερωμένη «Γιορτή της Καραγκούνικης πίτας».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μασχολουριωτών η ΑΡΝΗ, ενός χωριού με πλούσιες ιστορικές και λαογραφικές παραδόσεις και εντάσσεται στο Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

BF2W2879 BF2W2918  BF2W2970

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ κ. Μπέλλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αντωνίου, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κόκκαλη και κ. Ψαχούλας, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τσιάρας Κων/νος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα και ο κ. Λάππας καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας κος Στεργιόπουλος Μανώλης. Επίσης παρευρέθηκαν και άλλοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων.

Όπως έχει καθιερωθεί, στη γιορτή αυτή προσφέρθηκαν δωρεάν, στους προσερχόμενους επισκέπτες, όλων των ειδών τοπικές παραδοσιακές πίτες, φτιαγμένες από τις γυναίκες του χωριού. Μια παράδοση αιώνων, που διατηρείται ανόθευτη, από τη γιαγιά στην εγγονή και εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία της αυθεντικότητας, τα οποία επιζητούν οι λάτρες και οι οπαδοί της πίτας, του χαρακτηριστικού προσφιλούς πατροπαράδοτου αυτού εδέσματος των Καραγκούνηδων, και όχι μόνο, φυσικά.

Στην εκδήλωση υπήρξε και έκθεση προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών ενώ τη διασκέδαση της βραδιάς ανέλαβε ορχήστρα παρουσιάζοντας παραδοσιακή μουσική

SHARE