«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η χώρα των βιβλίων»

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η χώρα των βιβλίων»

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι η χώρα των βιβλίων»

Με πρωτότυπες δράσεις ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και η 3η μέρα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!«, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού μεταφέρθηκε ο μικρός μας αεροδιάδρομος! Αεροπλάνα, Αερόστατα, Πύραυλοι, παρέλασαν μπροστά στα μάτια των παιδιών, μέσα από τις εικόνες των βιβλίων ενώ έφτιαξαν με χαρτιά, χαρτόνια κι άλλα «Ανακυκλώσιμα» υλικά, ιπτάμενα μέσα, τα οποία και εκτόξευσαν στον ουρανό, δημιουργώντας ένας πολύχρωμο θέαμα!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» είδαμε τις εντυπωσιακές εικόνες από «Το βιβλίο των χαρτών» των εκδόσεων «Αλεξάνδρεια». Μιλήσαμε για τους χάρτες και τη χρησιμότητά τους, αλλά και για το google maps, τα GPS κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας δείξει τον πρασανατολισμό μας και να μας οδηγήσει στο δρόμο μας.

Τέλος τα παιδιά, πάνω σε σκληρό χαρτόνι από «πεταμένα» κουτιά, έφτιαξαν χωρισμένα σε ομάδες, τη χώρα των βιβλίων. Σ’ ένα τριασδιάστατο τοπίο, γεμάτο χρώματα, φυσικά κι αφύσικα, δημιούργησαν εντυπωσιακά βουνά, ποτάμια, δάση και χωριά, που άφησαν κατάπληκτους όλους όσους βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη.

Σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας διάδρομος απογείωσης

Ο αεροδιάδρομος μεταφέρετε από την παιδική βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού. Φτιάχνουμε και απογειώνουμε τις δικές μας σαΐτες, χαρταετούς, αερόστατα και πυραύλους!!! Μαθαίνουμε για την ιστορία των ιπτάμενων μέσων.

Για παιδιά 7 – 12 ετών.  Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοκκλησίου

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης του κόσμου

Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη. Έχει τα δάση του με τα παραμύθια τους, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με τα βιβλία φυσικών επιστημών, τα βουνά του με τα βιβλία ιστορίας!

Κατασκευάζουμε με ανακυκλώσιμα υλικά, τη δική μας τριασδιάστατη χώρα.

 

Για παιδιά από 8 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου, θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα:  «Ας παίξουμε όπως παλιά» με παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια, ενώ στις 9 το βράδυ, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, θα προβληθεί η ταινία:  «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη (1986).

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Παιδικές Βιβλιοθήκες (7)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (1)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (3)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (4)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (5)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (6)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (8)

Παιδικές Βιβλιοθήκες (9)