Χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες στο Μακρυχώρι των Τεμπών

Χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες στο Μακρυχώρι των Τεμπών

Χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες στο Μακρυχώρι των Τεμπών

Ζημιές σε σειρά αγροτικών καλλιεργειών προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπεσε τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Μακρυχωρίου.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, το χαλάζι «χτύπησε» μποστάνια με καρπούζι, ροδακινιές καθώς και καλλιέργειες δημητριακών και βαμβακιού.
Σημαντικές ζημιές υπέστησαν σειρά καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Μακρυχωρίου στο δήμο Τεμπών, από τη χαλαζόπτωση των τελευταίων ωρών.
Κλιμάκιο αποτελούμενο από την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Μαμάρα, τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούτζο, τους αντιδημάρχους Τεμπών κ.κ. Δημήτρη Τσέτσιλα και Στέλιο Σαΐτη, γεωπόνους του ΕΛΓΑ καθώς και παραγωγούς, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης αυτοψία στις πληγείσες εκτάσεις.
Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, ζημιές υπέστησαν περί τα 5.000 στρέμματα καλλιεργειών βερίκοκου, ροδάκινου, δημητριακών, σιτηρών καθώς και μποστάνια με καρπούζι. Μεγαλύτερες ήταν οι καταστροφές σε προϊόντα που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής όπως τα βερίκοκα, τα καρπούζια και τα εναπομείναντα δημητριακά.

σασασ
Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην αναγγελία της ζημιάς και να δρομολογήσει το ταχύτερο δυνατό της διαδικασίες εκτίμησης και καταγραφής για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. «Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα σε παραγωγούς της περιοχής του Μακρυχωρίου σε μία δύσκολη συγκυρία. Πρέπει οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να κινηθούν γρήγορα και με δικαιοσύνη να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την αποζημίωσή τους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μαμάρα.