ΗΠΑ: Ομολόγησε ότι είναι υπεύθυνος για το μακελειό στην εκκλησία του Τσάρλεστον...

ΗΠΑ: Ομολόγησε ότι είναι υπεύθυνος για το μακελειό στην εκκλησία του Τσάρλεστον ο 21χρονος

ΗΠΑ: Ομολόγησε ότι είναι υπεύθυνος για το μακελειό στην εκκλησία του Τσάρλεστον ο 21χρονος

Ο Ντίλαν Ρουφ, ο 21χρονος λευκός που συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία εννέα ανθρώπων μέσα σε μια ιστορική εκκλησία μαύρων της Νότιας Καρολίνας, ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της επίθεσης μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αργότερα σήμερα είναι προγραμματισμένη η ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα κρίνει εάν ο νεαρός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ή όχι. Ο Ρουφ δεν θα παραστεί στο δικαστήριο αλλά θα εμφανιστεί μέσω βιντεοδιάσκεψης από το κέντρο κράτησης του Τσάρλεστον όπου μεταφέρθηκε μετά τη σύλληψή του στη Βόρεια Καρολίνα, σχεδόν 350 χιλιόμετρα βορειότερα από τον τόπο της τραγωδίας, τον Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών.

Οι αρχές ερευνούν αν η επίθεση του Ρουφ στην εκκλησία μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα μίσους. Σημειώθηκε άλλωστε μετά από μια χρονιά αναταραχής στις ΗΠΑ, όπου οι φόνοι πολλών άοπλων μαύρων από αστυνομικούς έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις για το φυλετικό ζήτημα, την αστυνόμευση και γενικότερα το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα.

Ο Ρουφ είχε στόχο να πυροδοτήσει και νέες φυλετικές αντιπαραθέσεις με την πράξη του, υποστήριξε το CNN επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Η πληροφορία αυτή δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι δήλωσε σήμερα στην εκπομπή Today του τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι θα επιθυμούσε να δικαστεί ο 21χρονος από τα πολιτειακά δικαστήρια και ότι πιστεύει πως οι εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας θα επιδιώξουν να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

ΠΗΓΗimerisia.gr
SHARE