Πολιτιστικός θεσμός διεθνούς εμβέλειας τα «Καραϊσκάκεια» πραγματοποιούνται για 48η χρονιά στην Καρδίτσα...

Πολιτιστικός θεσμός διεθνούς εμβέλειας τα «Καραϊσκάκεια» πραγματοποιούνται για 48η χρονιά στην Καρδίτσα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πολιτιστικός θεσμός διεθνούς εμβέλειας τα «Καραϊσκάκεια» πραγματοποιούνται για 48η χρονιά στην Καρδίτσα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «προστιθέμενη αξία πολιτισμού για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία τα Καραϊσκάκεια»

Αποτελώντας πλέον πολιτιστικό θεσμό πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας, τα φετινά «Καραϊσκάκεια» πραγματοποιούνται για 48η χρονιά στην Καρδίτσα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 22 και θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Περιφέρεια συνεχίζει να ενισχύει ισχυρά το συγκεκριμένο θεσμό που αποτελεί «προστιθέμενη αξία πολιτισμού για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία».

Φέτος, συμμετέχουν συνολικά 40 χορευτικά συγκροτήματα. Πρόκειται για 3 ξένα συγκροτήματα (Σιβηρία, Βουλγαρία, Ρουμανία), 10 ελληνικά και 27 τοπικά.
Από την Ελλάδα, λαμβάνουν μέρος οι εξής φορείς: Εθνολογικό, Ιστορικό Μουσείο Πατρών και Σκακιστικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψαρών «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης», Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού Ελασσόνας, Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, ΚΑΠΗ Φανερωμένης Τρικάλων, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Ποντιακός και Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου Κοζάνης «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Δρόπολης Βορειοηπειρωτών Αθηνών, Πολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Αστυπάλαιας και Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων θα συμμετάσχουν επίσης το Ιππικό Κέντρο ΦΙΛΟΝΕΙΚΟΣ, ο Ιππικός Όμιλος Τρικάλων «ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ» και η Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομογένεια, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά όλες τις εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Αυτό θα γίνει μέσω του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και το Δήμο Καρδίτσας με αναμετάδοση από τα sites του Δήμου : www.dimoskarditsas.gov.gr και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων : www.enpolis.gr

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, παραχωρήθηκε την Παρασκευή συνέντευξη τύπου στο Κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε στην τοποθέτησή του τα εξής: «Ενισχύουμε ισχυρά το θεσμό αυτό. Πιστεύουμε στις δυνάμεις τις πολιτιστικές, τις τοπικές, αλλά και με τα Καραϊσκάκεια δημιουργούμε μία προστιθέμενη αξία πολιτισμού στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλία και μία διέξοδο στο αδιέξοδο αυτό τις κρίσης.

Εύχομαι και ελπίζω, του χρόνου να είμαστε στην ίδια θέση και να έχουμε την οικονομική δυνατότητα ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να στηρίξουμε τη συνέχιση αυτών των μεγάλων πολιτιστικών δρώμενων στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλία.

Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο να διατηρήσουμε άσβεστη αυτή τη διαδικασία και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον πολιτισμό μαζί με όλους τους ανθρώπους που είναι συμπαραστάτες σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού της Καρδίτσας και όχι μόνον.»

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε τα εξής: «Πραγματοποιούνται για 48η συνεχή χρονιά, τα Καραϊσκάκεια, ένας πολιτιστικός θεσμός που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Καρδιτσιωτών αλλά και όλων των Ελλήνων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχει πει ότι σ’ αυτές τις στιγμές ο πολιτισμός για την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη γιατί μέσα από τον πολιτισμό μπορούμε να βρούμε πολλές απαντήσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν. Για 48η χρονιά η Καρδίτσα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη όλης της Ελλάδας και σε πολλά κράτη της Ευρώπης.»